Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Kampioen Riethoven scoort aan de lopende band tegen hekkensluiter Terlo

VIJFDE KLASSE E ZUID 1Riethoven wint met 0-6 bij Terlo. SVSH op het juiste moment in vorm voor de nacompetitie. De pleog wint met 6-0 van Casteren. DVS en De Weebosch scoren allebei drie keer. 

SVSH – Casteren 6-0. 
De ploeg van Niels Roijakkers lijkt op het juiste moment in vorm te zijn voor de nacompetitie, op sportpark De Plagge werd het 6-0 voor SVSH. Met twee treffers bepaalde Bram van Mierlo de ruststand op 2-0. In de tweede helft kreeg de thuisploeg veel kansen maar wisten alleen Teun Verhees (2) en Stefan Maas (2) het net te vinden waardoor de eindstand werd bepaald op 6-0.

Hulsel – Rood-Wit’67 2-1. 
Hulsel wist wat er op het spel stond vandaag, ze moesten winnen voor gegarandeerde nacompetitie. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong door Lars Verspaandonk en leken er goed voor te staan. In de tweede helft duurde het tot de 65ste minuut, voordat er weer een doelpunt viel. Het was Jens Smits die Rood-Wit’67 op 1-1 bracht. Hulsel kwam uiteindelijk toch als winnaar uit de strijd, door een doelpunt in de 70ste minuut van Tom Roest en hij maakte het 2-1.

DVS – De Weebosch 3-3. 
De Weebosch begon goed aan de wedstrijd en nam meteen de leiding. Sjors de Backer zette zijn team op 0-1. DVS maakte de achterstand vrijwel meteen goed via David da Silva, 1-1. Het was een doelpuntrijke eerste helft, want de 1-2 kwam er ook meteen achteraan: deze keer op naam van Wilco Jansen. DVS kon op gelijke hoogste komen, maar Wester Wester miste de penalty. In de 44ste minuut werd het dan toch 2-2, Nick Verwei zorgde ervoor dat de eerste helft met een gelijkspel eindigde. In de tweede helft was de wedstrijd iets rustiger maar kwam er nog een penalty voor DVS, deze wed genomen door David da Silva en óók gemist. Niels Hesselberth dacht de wedstrijd te winnen voor De Weebosch toen hij de 2-3 scoorde, maar vlak voor tijd zorgde Verwei met de 3-3 ervoor dat beide teams een punt kregen.

Netersel – Pusphaira 3-1. 
De thuisploeg kwam met 1-0 voor na 32 minuten, het was Tim de Hoof die met een fraai schot scoorde. Net na rust bleek Pusphaira alerter en kwamen ze op gelijke hoogte door een doelpunt, 1-1. Het duurde niet lang voordat Netersel weer op voorsprong kwam, dit keer via Nick Spooren. Het liep uiteindelijk nog op tot 3-1 door een snelle aanval, die goed werd afgemaakt door Daan Michiels.

De Bocht – Knegselse Boys 0-2. 
Voor rust verzuimde De Bocht te scoren en benutte Knegsel de enige kans die het kreeg. Lex van Dillen bepaalde in de 32ste minuut de ruststand op 0-1. Na rust creëerde Knegselse Boys genoeg kansen maar vond keer op keer Bocht keeper Desley Fonken op hun pad. In de 74ste minuut bepaalde Marc Kuijken de eindstand op 0-2.

Terlo – Riethoven 0-6.
De kampioen scoorde aan de lopende band op bezoek bij Terlo, de wedstrijd leek vanaf het begin al beslist. Tim van de Graaf zette in korte tijd de 0-1 én de 0-2 op het scorebord, in de openingsfase van de wedstrijd. Daarna ging de hoofdrol naar Guido van Dingenen, die een hattrick op zijn naam zette. De 0-3 en 0-4 waren weer snel achter elkaar, maar een tijdje later maakte hij ook nog eens de 0-5. Gijs van Otten deed ook een duit in het zakje en zo eindigde de wedstrijd 0-6.

DEES – Dosko’32 5-1.
In de eerste helft had DOSKO32 het beste van het spel maar kwam DEES via Bart Dieker op voorsprong, 1-0. Pieter Castelijns zorgde net voor rust voor de gelijkmaker, 1-1. Na rust waren de rollen omgedraaid, DEES voerde de boventoon en het was Bart Dieker die het krachtsverschil middels een strafschop en een fraai doelpunt omzette in een comfortabele voorsprong. DOSKO32 gaf zich daarna gewonnen, waarna DEES nog twee maal scoorde. Wilco Couwenberg en de 17-jarige debutant Jeroen van der Velden tilden de eindstand naar 5-1.