Volledig scherm
Oirschot Menno Kuulkers © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Keeper Menno Kuulkers van Oirschot Vooruit naar Spoordonkse Boys

TRANSFERKeeper Menno Kuulkers (31) van Oirschot Vooruit maakt een verrassende transfer. Hij verkast naar buurtgenoot Spoordonkse Boys, dat naar de vierde klasse is gedegradeerd. Kuulkers beleefde zondag een zuur afscheid bij Oirschot Vooruit, dat in de nacompetitie verloor van RKVVO en daardoor afzakt naar de tweede klasse.

,,Sinds ik twee jaar geleden een beenbreuk opliep ben ik blessuregevoeliger”, vertelt Kuulkers. ,,Ik voelde me daardoor niet altijd fit genoeg meer om op het niveau van Oirschot Vooruit te keepen en het plezier in het voetbal nam dit seizoen ook af. Vrienden van mij spelen in het eerste en tweede van Spoordonkse Boys. Met eerste doelman Kevin van Agt ben ik ook goed bevriend. Hij vindt het prima dat ik komend seizoen zijn concurrent wordt. En bij Oirschot Vooruit staat met Niels Stockman een hele goede opvolger klaar. Hij verving mij twee jaar geleden al uitstekend toen ik herstelde van mijn beenbreuk en mag het stokje nu overnemen. Zuur alleen dat we gedegradeerd zijn met Oirschot Vooruit, ik had er graag positief willen afsluiten.”

Kuulkers brak in het seizoen 2006-2007 vanuit de eigen jeugd door in het vaandelteam van Oirschot Vooruit. In 2007 verkaste hij naar PSV/av, waar de Oirschotse goalie twee jaar onder de lat stond. Vervolgens kwam Kuulkers tussen 2009 en 2011 voor UNA uit, waar hij tweede keeper was. Hij was daarna drie seizoenen eerste doelman bij Marvilde, alvorens weer naar UNA te gaan. Sinds 2015 was Kuulkers weer actief bij Oirschot Vooruit en promoveerde hij met de ploeg via twee kampioenschappen van de derde naar de eerste klasse.