Volledig scherm
Stefan Hulsen opende de score voor Nijnsel tegen SDDL. © Joris Verwijst

Koploper Nijnsel niet te stoppen: achtste zege op rij

VIERDE KLASSE ILijstaanvoerder Nijnsel won voor de achtste keer op rij. Dit keer moest SDDL eraan geloven met 2-1. Boskant ging stevig onderuit bij nummer twee Avesteyn, dat vier punten minder heeft dan Nijnsel, maar nog drie wedstrijden achterloopt.  

Nijnsel – SDDL 2-1.
De wedstrijd werd in Demen gespeeld. Het eerste kwartier kabbelde voort zonder noemenswaardigheden. In de zestiende minuut werd de beweeglijke spits Stefan Hulsen van de bezoekers gevloerd in de zestien; Hulsen voltrok zelf het vonnis: 0-1. Daarna ontvlamde de wedstrijd. In de 35ste minuut zag de gehinderde spits van de gastheren een klein gaatje en hij schoot bekwaam de gelijkmaker binnen. De 1-1 was tevens de ruststand. Vijf minuten na rust raakte een SDDL-verdediger ongelukkig de bal met zijn hoofd en passeerde daarmee zijn eigen graaiende keeper, 2-1. Daarna werd het een schoppartij; SDDL ging er keihard in en de scheidsrechter van dienst bleek alleen maar gele kaarten bij zich te hebben. Uiteindelijk werd de zwaarbevochten zege over de streep getrokken.

Avesteyn-Boskant 4-0.
Het eerste half uur was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Boskant kreeg ook wat kleine kansjes maar de scherpte bij de afwerking ontbrak. In de 40ste minuut viel de 1-0. Nog voor rust werd het 2-0 door een kopbal. Direct na rust kwam de score op 3-0 en ging de wedstrijd op slot. Avesteyn was de bovenliggende ploeg en kreeg nog een aantal goede kansen om een grote uitslag op het scorebord te zetten. Maar vooral dankzij goed keeperswerk van Tom van der Heijden bleef het uiteindelijk beperkt tot 4-0.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.