Volledig scherm
Archiefbeeld ONDO © Frank Laracker

Koploper ONDO verliest voor de tweede keer op rij

Vierde klasse EOp bezoek bij RKMSV heeft ONDO een 1-0 nederlaag geleden. SSE wint bij Altweerterheide met 1-4. Lierop boekt de minimale zege bij DOSL: 0-1. FC Cranendonck legt Neerkandia over de knie: 4-2. Maarheeze heeft de thuiswedstrijd tegen RKESV met 1-0 gewonnen. Sterksel zakt in de tweede helft door het ijs en verliest dik van DESM: 6-1.

RKMSV – ONDO 1-0.
Koploper ONDO heeft de tweede nederlaag op rij geleden en ziet RKSVO naderen. De ploeg van Mark Lommen had wederom een slechte dag in Meijel. De absentie van Stan en Joost Berkers, beiden zijn geblesseerd, liet zich voelen. Na een half uur viel de treffer voor de thuisploeg. In de tweede helft keerde Luuk van de Boer een strafschop maar ONDO kon geen punt meer pakken.

Altweerterheide – SSE 1-4.
Op bezoek bij Altweerterheide heeft SSE een ruime overwinning geboekt: 1-4. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam de ploeg uit Someren-Eind op voorsprong dankzij Ruben Altena. Daarna ging het snel en tien minuten later stond het 0-3 dankzij een benutte strafschop van Rens Briels en een intikker van Mikey Martens. Op slag van rust scoorde Altweerterheide de 1-3. In de tweede helft gebeurde er niet veel. Op het uur bepaalde Rens Briels de eindstand op 1-4.

FC Cranendonck – Neerkandia 4-2.
De thuisploeg boekte een terechte overwinning op Neerkandia 4-2. Al vroeg in de wedstrijd opende Daan Driessen de score voor FC Cranendonck. Marijn Mommers verdubbelde op het half uur de marge waarna Gert Swinkels iets terugdeed namens Neerkandia. In de tweede helft scoorde Wesley Damen de derde treffer voor de thuisploeg. In de slotfase werd het spannend toen Marijn van Heugten de 3-2 scoorde. Opnieuw Damen maakte diep in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde en bepaalde de eindstand op 4-2.

DOSL – Lierop 0-1.
Na de blamerende nederlaag tegen Sterksel heeft Lierop op bezoek bij DOSL een 0-1 overwinning geboekt. De ploeg van Roy Manders kreeg in de eerste helft een goede mogelijkheid via Bart Sijbers maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Ook Hidde Maas was tweemaal dichtbij een treffer maar zijn inzetten werden knap gekeerd door de doelman van DOSL. In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en leek het te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was het echter Rob van der Sluijs die met een rake kopbal Lierop de winst bezorgde.

Maarheeze – RKESV 1-0.
De teams waren erg aan elkaar gewaagd en in de eerste helft waren er weinig kansen. Goed veldspel maar geen grote mogelijkheden voor beide elftallen. In de tweede helft was dat wel anders, want Maarheeze hervatte de wedstrijd een stuk beter. Het werd een eenrichtingsverkeer met veel kansen op het RKESV doel. De keeper toonde zijn waarde en hield lange tijd de stand op 0-0. In de 70ste minuut was het toch Maarheeze dat hun terechte voorsprong pakte. Het was Patrick Verton die de treffer maakte, 1-0. Het hadden er meer moeten zijn, maar de drie punten tellen even zwaar.

DESM – Sterksel 6-1.
Sterksel kon in de eerste helft goed meekomen met DESM, en creëerde enkele kansen. Toch wisten de mannen uit Moesdijk na 20 minuten de openingstreffer te maken, 1-0. Sterksel bleef strijden en kwam bijna op gelijke hoogte na een vrije trap van Ruud van der Velden. Na de rust kwam Sterksel langszij, Jeffrey Perts wist in de 55ste minuut een diepe bal om de doelman van DESM te krullen 1-1. Hierna had Sterksel een periode het betere spel en de kans om op 1-2 te komen. Helaas voor Sterksel wist DESM in de 70e min wel de 2-1 te maken. Waarna Sterksel wegzakte en DESM in 10 minuten uitliep naar de 6-1 eindstand.