Volledig scherm
Archiefbeeld: Lierop © FotoMeulenhof

Lierop raakt tel kwijt met rode kaarten

Vierde klasse EDe wedstrijd tussen Lierop en FC Cranendonck is in blessuretijd gestaakt. Nadat er een penalty aan Cranendonck was toegekend, begon het kaarten te regenen. Verschillende spelers van Lierop kregen een rode kaart. Wie allemaal rood kregen is echter onduidelijk. 

SSE – Neerkandia 3-2.
In een meeslepende wedstrijd heeft SSE met 3-2 gewonnen van Neerkandia. De thuisploeg ging met een 2-0 voorsprong aan de thee dankzij doelpunten van Merijn Altena en Rens Briels. De tweede helft was amper bezig of Gert Swinkels en Joep Lemmen hadden Neerkandia weer op gelijke hoogte geschoten. Met zijn tweede treffer van de middag werd Merijn Altena matchwinner en schonk hij SSE de drie punten.

FC Oda – Bruheze 0-4.
Vanaf het eerste fluitsignaal trok Bruheze het initiatief naar zich toe, dit resulteerde in een vroeg openingsdoelpunt van Kenvis Gomez. Robin Kemper verdubbelde halverwege de eerste helft de marge voor de ploeg van Peter Verstappen. In de tweede helft kreeg Bruheze veel ruimte waarvan Tom van Kraaij en Rick Koolen optimaal profiteerden en de eindstand bepaalden op 0-4.

DOSL – RKMSV 2-0.
DOSL speelde een uitstekende wedstrijd tegen RKMSV en won met 2-0. In de eerste helft was het Ruben van Meijel die de score opende. In de tweede helft verdubbelde Rick van Hoof de voorsprong voor de ploeg uit Leende. Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal moest de thuisploeg verder met een man minder na een rode kaart voor Martijn Bax. DOSL verdedigde daarna met man en macht de voorsprong en trok de overwinning over de streep.

Laar – SJVV 3-0.
Het was puzzelen voor SJVV-trainer Willem Aarts om elf namen de wei in te sturen voor de wedstrijd tegen Laar. Dit had ook veel invloed op het spel, vijf minuten voor rust werd het 1-0 door een benutte strafschop. In de tweede helft was SJVV aanvallend onmachtig en liep Laar simpel uit naar 3-0.

Lierop – FC Cranendonck 1-1 gestaakt.
De wedstrijd tussen Lierop en koploper FC Cranendonck is in de blessuretijd gestaakt. Bij een stand van 1-1 kregen de bezoekers een strafschop. Dit resulteerde in veel commentaar en een kaartenregen bij de thuisploeg. De scheidsrechter besloot daarop de wedstrijd te staken. In de eerste helft kwam Lierop op voorsprong via Rob van der Sluijs. In de tweede helft kreeg Rick Feijen namens Cranendonck een rode kaart. Hidde Maas van Lierop mocht niet veel later ook voortijdig gaan douchen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam FC Cranendonck op gelijke hoogte via Sam Cummins. Amper zestig tellen later kreeg Cranendonck een strafschop, in het tumult dat daarop volgde kregen meerdere spelers van Lierop een rode kaart. De toegekende strafschop werd niet meer genomen.

ONDO – Maarheeze 0-3.
Maarheeze heeft op bezoek bij ONDO een overtuigende 0-3 overwinning geboekt. Al in de zesde minuut kwam de ploeg van Richard van de Kerkhof op voorsprong na een fraaie actie van Joey van Hoof. Op het kwartier verdubbelde Sammy Dirkx de voorsprong voor Maarheeze. ONDO werd daarna sterker maar kon tot aan het rustsignaal niet scoren. De tweede helft was amper vijf minuten bezig toen Sammy Dirkx de 0-3 tegen de touwen schoot. ONDO kreeg daarna de bal maar had pech in de afronding waardoor er in de eindstand geen verandering meer kwam.