Volledig scherm
Valkenswaard-voetballer Martijn Bax thuis in Leende © FotoMeulenhof

Martijn Bax en René Bolster keren van Valkenswaard terug naar DOSL

TRANSFERZondag kunnen aanvallende middenvelder Martijn Bax (26) en verdediger René Bolster (34) in de finale van de nacompetitie nog naar de tweede klasse promoveren met Valkenswaard, maar volgend seizoen zullen de twee weer actief zijn bij hun oude club DOSL in de vierde klasse. 

Bax speelde vanaf 2011 zes jaar in het eerste van DOSL en was daar in zijn laatste seizoen goed voor 31 doelpunten. In 2017 stapte hij over naar Valkenswaard en maakte er in zijn eerste jaar 18 doelpunten en trof dit seizoen 16 keer doel. Vorige zomer overwoog hij al terug te keren naar DOSL, maar kwam toen tot de conclusie dat hij nog een paar jaar op een hoger niveau wilde voetballen. 

Bax: ,,Het was inderdaad mijn insteek om voorlopig nog op hoger niveau te blijven spelen, maar doordat ik het druk heb met zaalvoetbal en veldvoetbal is het bijna allemaal niet te combineren. Vandaar de keuze om terug te gaan naar mijn oude clubje. Ik was trainer van de A1 van DOSL en veel jongens van die lichting staan nu in het eerste elftal. Dat is dus een leuke uitdaging. En ben ik benieuwd of ik volgend seizoen weer een goed tandem kan vormen met Frank Bax.”

Routinier Bolster keert voor de tweede keer terug op het oude nest in Leende. ,,Het is toch mooi om In je eigen dorp te spelen”, vertelt de verdediger. Bolster voetbalde vanaf 2001 negen jaar in het vaandelteam van DOSL en kwam nadien voor Valkenswaard (2010-2013) en De Valk (2013-2014) uit. Na weer twee seizoenen het shirt van  DOSL te hebben gedragen, verliet hij de club in 2016 voor Sterksel. Vorige zomer begon Bolster aan zijn tweede periode bij Valkenswaard.

Volledig scherm
René Bolster © ED
  1. Sander Vereijken zit in de zesde versnelling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Sander Vereijken zit in de zesde versnel­ling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen

    Als er iemand is op wiens loopbaan het begrip stroomversnelling van toepassing is, dan is het op die van Sander Vereijken (22). Ruim een jaar geleden werd hij kampioen met Mierlo-Hout in de derde klasse, onder meer door een hattrick in de kampioenswedstrijd. Een transfer naar zondaghoofdklasser Gemert volgde. Met die ploeg promoveerde de linksbuiten naar de derde divisie. En nu? Nu is het tijd voor het hoofdstuk Helmond Sport.