Volledig scherm
Gemert-verdediger Kees Brugmans probeert een voorzet van Ferdi ter Avest van Staphorst tegen te houden. Jens Leijten kijkt toe. © Orange Pictures/Joris Verwijst

Matchwinner Ralf Kemper van Gemert: ‘Promotie naar de derde divisie mag niet makkelijk gaan’

NACOMPETITIE DERDE DIVISIEEen glimlach op zijn gezicht en zijn handen in zijn zakken. Gemert-trainer Reinald Boeren kwam woensdagavond tevreden het kleedlokaal uitgelopen na de 2-1 zege op Staphorst. Zondaghoofdklasser Gemert heeft zojuist de eerste stap gezet naar de derde divisie.

,,De eerste helft van ons gaf goede hoop, maar in de tweede helft was het vooral tegenhouden", analyseert Boeren. En zo was het. Waar in de eerste helft beide teams een hoog niveau haalden (2-1 ruststand), moest Gemert in het eerste gedeelte van de tweede helft in de achteruit. ,,Ik had verwacht dat we onze slag hadden kunnen slaan op het middenveld qua fysieke kracht.” Ondanks de druk van Staphorst, zaterdaghoofdklasser, bezweek Gemert niet en in de slotfase kreeg Jasper Lalisang zelfs twee mogelijkheden om de marge te vergroten. Het bleef bij 2-1. Hierdoor moet Gemert zaterdag in Staphorst nog vol aan de bak om daadwerkelijk de stap te zetten naar die derde divisie. ,,Het gaat zaterdag heet worden", verwacht Boeren.

Ralf Kemper maakte woensdagavond de beslissende 2-1, op aangeven van Erwin van den Broek. Eerder schoot de Helmondse aanvaller de bal nog hard op de paal. Na afloop stond hij met een blikje Red Bull in de hand nog na te hijgen. ,,Het is de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen, dan moet je je ook kapot spelen.” Kemper was trots op zijn teamgenoten. Na de 0-1 kwam Gemert binnen de minuut op gelijke hoogte. ,,Als team hebben we veerkracht getoond. En die 2-1 valt dan heel lekker. De bal van Erwin viel in de ruimte en ik kon er mooi naar toe bewegen.” Kemper kopte de bal tegendraads binnen om zo Gemert winst in de eerste wedstrijd te bezorgen. 

In Staphorst ziet Kemper na de 2-1 zege zeker mogelijkheden om de zo gedroomde promotie binnen te halen. ,,Het wordt pittig, maar zij moeten komen. We zijn aan elkaar gewaagd, maar het gaat ook om promotie naar de derde divisie. Dat mag niet makkelijk gaan.”