Volledig scherm
Mierlo-Hout mag komend seizoen deelnemen aan de KNVB-beker. © Orange Pictures - Frank Laracker

Mierlo-Hout profiteert van kampioenschap Groene Ster; Helmondse tweedeklasser naar KNVB-beker

Een mooi bericht voor Mierlo-Hout op de laatste dag van het feestweekend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. De tweedeklasser kreeg van de KNVB te horen dat het is geplaatst voor deelname aan de KNVB-beker van komend seizoen. Met dank aan hoofdklasser Groene Ster.

Het Limburgse Groen Ster werd gisteren kampioen in de hoofdklasse (waarin het onder meer Gemert onder zich hield)  en promoveert naar de derde divisie. Alle ploegen die in het seizoen 2019/2020 in die klasse uitkomen, zijn automatisch geplaatst voor deelname aan het nationale bekertoernooi. Hierdoor komt er in district Zuid 2 een plek vrij. Alle halve finalisten van de districtsbeker kwalificeren zich namelijk ook voor de KNVB en Groen Ster zit daar ook bij, de ploeg speelt op 9 juni de finale tegen TOP.

Strafschoppen

Om de vrijgevallen plaats van Groen Ster op te vullen, kijkt de KNVB naar de beste verliezende kwartfinalist. En dat is Mierlo-Hout. Waar alle andere drie kwartfinaleduels binnen 90 minuten beslist werden, speelde Mierlo-Hout gelijk, maar verloor het na het nemen van strafschoppen van Minor. Hierdoor gaat de Helmondse tweedeklasser na de zomer voor het eerst in de geschiedenis van de club deelnemen aan de KNVB-beker. 

In de eerst ronde treft het hierin een andere amateurclub. Overleeft Mierlo-Hout deze ronde, dan wacht mogelijk een duel met een profclub en bestaat de kans dat Mierlo-Hout,  net als Gemert dit seizoen, een tegenstander treft van het kaliber Feyenoord, PSV of Ajax.