overschrijvingen transfers transfer overschrijving stockfoto voetbal
Volledig scherm
overschrijvingen transfers transfer overschrijving stockfoto voetbal © stock

Mierlo-Hout trekt twee talenten aan

Tweedeklasser Mierlo-Hout heeft zich voor het seizoen 2020-2021 versterkt met de talenten Wessel Aerts en Djardi Martina. Beide spelers komen over van vierdeklasser Brandevoort.

Zowel Aerts als Martina genoten hun jeugdopleiding op sportpark De Beemd. Twee seizoenen geleden trokken ze allebei naar Brandevoort. Ze begonnen daar in de O19 maar halverwege het seizoen werden ze overgeheveld naar het eerste elftal.

Na anderhalf seizoen in het eerste elftal gespeeld te hebben keren ze beiden terug bij Mierlo-Hout. Aerts (19) is een verdedigende middenvelder en de eveneens 19-jarige Martina is een vleugelverdediger met veel diepgang. ,,Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Brandevoort maar ik kies bewust om terug te keren naar Mierlo-Hout. Het is een hoger niveau” stelt Martina. Ook Wessel Aerts geeft aan het uitstekend naar zijn zin gehad te hebben bij Brandevoort: ,,Ik vind het een enorme uitdaging om te kijken of ik ook op dat niveau mijn mannetje kan staan, ik heb er veel zin in” aldus Aerts.

Tegenover de komst van deze twee talenten staan het vertrek van de ervaren verdediger Niek Klaassen. De 34-jarige rechtsback speelde de afgelopen achttien jaar in het eerste elftal van Mierlo-Hout. ,,Het is tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie” geeft Klaassen in een verklaring aan.