Volledig scherm
PREMIUM
Rhode-aanvoerder Martijn van Boerdonk met zijn zoontje na de 3-1 zege vorige maand op koploper Juliana'31. © Max Vervoort

Mooi slot Rhode-aanvoerder Van Boerdonk: ‘Na veertien jaar vind ik het ook mooi geweest’

De derby zondag tegen Best Vooruit wordt het laatste thuisduel van Martijn van Boerdonk (32) bij eersteklasser Rhode. Na veertien jaar trouwe dienst zwaait hij af.

Het besluit om er een punt achter te zetten, nam de aanvoerder in de winterstop en zijn anderhalf jaar oude zoontje Guus vormde een voorname reden. ,,Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn gezinnetje en niet meer de verplichting hebben om op dinsdag en donderdag te trainen en 's zondags een wedstrijd te spelen", zegt Van Boerdonk. ,,Na veertien jaar vind ik het ook mooi geweest. De laatste weken is het wel een raar gevoel dat het mijn laatste wedstrijden zijn in het eerste van Rhode. Maar ik sta nog voor honderd procent achter mijn beslissing."

  1. Gemertenaar Joost Habraken klaar voor laatste finale van het seizoen: ‘Hier doe je het voor’
    NACOMPETITIE DERDE DIVISIE

    Gemerte­naar Joost Habraken klaar voor laatste finale van het seizoen: ‘Hier doe je het voor’

    Vanmiddag om 15.00 uur trapt Gemert af voor de laatste wedstrijd van een lang seizoen. Dat begon eind augustus met het KNVB-bekerduel met Hoek (winst na strafschoppen) en eindigt met de tweede finalewedstrijd tegen Staphorst. Tegen de klok van vijf uur zal duidelijk zijn of Gemert de 2-1 zege van afgelopen woensdag heeft kunnen omzetten naar promotie naar de derde divisie. Joost Habraken kan niet wachten tot de wedstrijd begint: ,,Dit zijn de potjes waar je het voor doet.”