Volledig scherm
© © Orange Pictures / Rene Roelofs

MULO is gedegradeerd uit de derde klasse; Stiphout Vooruit komt te kort tegen SV Laar

MULO is gedegradeerd uit de derde klasse. De wedstrijd tegen Estria werd met 4-1 verloren. Stiphout Vooruit kon het niet bolwerken tegen SV Laar: 1-3. Bavos blijft actief in de vierde klasse na een 3-1 nederlaag tegen Blerick. 

Stiphout Vooruit – SV Laar 1-3.
Stiphout Vooruit is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te halen voor een plek in de derde klasse. In de halve finale werd thuis met 1-3 van Laar verloren. Voor rust had Stiphout de beste kansen. Teun Welten had de bal twee keer voor het binnen schieten, maar telkens werd de bal gekeerd. Daarna was het de beurt aan Jorn Dekkers. Hij was veel sneller dan zijn Limburgse tegenstander en schoot de val hard voorbij de doelman van Laar, maar hij raakte de paal. Direct na rust kwam Laar op voorsprong, een klap die Stiphout niet meer te boven kwam. Mike Wouters, maker van het eerste doelpunt, kon nog twee keer scoren. Stiphout scoorde in de slotfase nog de eretreffer via Max Tersteeg. Zo eindigde een mooi seizoen van Stiphout Vooruit, waarin de ploeg als tweede eindigde achter kampioen RKPVV, toch wel met een kater.

Estria – MULO 3-1.
MULO is gedegradeerd uit de derde klasse, op bezoek bij Estria werd geflatteerd met 3-1 verloren. In de eerste helft was Estria sterker en had MULO veel moeite om in de wedstrijd te komen, de rust werd echter gehaald zonder schade. In de tweede helft was MULO, na wat omzettingen, de bovenliggende partij maar tegen de verhoudingen in kwam Estria op voorsprong. Vijf minuten later viel ook de tweede treffer uit een afstandsschot. MULO rechtte de rug en kwam via Twan Heesbeen terug in de wedstrijd. MULO ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker en moest in de absolute slotfase nog een tegentreffer incasseren waardoor het afzakt naar de vierde klasse.

Blerick – Bavos 3-1.
Bavos speelde een goede wedstrijd op bezoek bij derdeklasser Blerick en was lange tijd de betere maar stond na negentig spannende minuten toch met lege handen, na een 3-1 verlies zit het seizoen erop voor de Bakelnaren. ,,We hadden echt het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen”stelt trainer Wim de Roy direct na het laatste fluitsignaal. Na een vroege achterstand kwam Bavos via Pim van Lijssel op gelijke hoogte. In het laatste kwartier regende het kansen voor Bavos ,,we hadden minimaal twee keer moeten scoren, dan was het klaar geweest” aldus De Roy. In de tweede helft leidde een te korte terugspeelbal van Stefan Fabrie de tweede treffer van Blerick in. Bavos ging tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker en zag Blerick in de slotfase naar de beslissende 3-1 counteren.