Volledig scherm
Beeld van AZSV 2 - Nuenen 2. © RKSV Nuenen

Nuenen 2 verliest finale om nationale titel na verlenging

RKSV Nuenen 2 heeft zich niet tot landskampioen bij de reserveteams kunnen kronen. In de spannende finale zaterdagmiddag in Aalten won gastheer AZSV 2 na verlenging met 3-1.

Door loting was bepaald dat de eindstrijd bij AZSV in Aalten plaats zou vinden. Na tien minuten spelen zette Evrim Karatas Nuenen 2 op voorsprong, 0-1. Jasper de Jonge kreeg kort voor rust een grote kans om de score te verdubbelen, maar miste voor een leeg doel. 

In de tweede helft was Nuenen 2 al een paar keer goed weggekomen toen het in de 65ste minuut alsnog 1-1 werd door een eigen doelpunt. Dat stond het na 90 minuten nog, waardoor er een verlenging volgde. In de 113e minuut nam AZSV 2 de leiding door een doelpunt van Nick van Breugel, 2-1. Teun Bauhuis maakte er kort daarna nog 3-1 van en dat was de genadeklap voor Nuenen 2. 

Nuenen 2 behaalde op de laatste speeldag van de competitie het kampioen in de reserve hoofdklasse van het district Zuid 1. In de strijd om de nationale titel bereikte de ploeg vervolgens de finale door Sliedrecht 2 en Staphorst 2 te verslaan.