Volledig scherm
Archiefbeeld Jeremias Carlos David. © Frank Kerbusch/Orange Pictures

NWC ziet bekerstunt in rook opgaan na penalty's

Districtsbeker Zuid 2NWC had dinsdag lange tijd uitzicht op een bekerstunt op bezoek bij eersteklasser Wittenhorst. De onbedreigde koploper van de derde klasse speelde een uitstekende wedstrijd, maar verloor na strafschoppen.

Bij de Astenaren stond Stefan Vaes weer een keertje in het doel en hij zag zijn team een uitstekende eerste helft spelen. NWC had de zaken goed op orde en kreeg enkele mogelijkheden, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. De tweede helft was tien minuten bezig toen Wittenhorst de leiding nam: een vrije trap van Jeremias Carlos David belandde via een been van een Wittenhorst-verdediger tegen de touwen: 0-1. 

Daarna nam de thuisploeg het initiatief over. Dat resulteerde in de gelijkmaker met nog twintig minuten te spelen. In een spannende slotfase moest Wittenhorst met tien man verder na een rode kaart voor Bart Spreeuwenberg. Er werd niet meer gescoord, waarna strafschoppen voor een beslissing moesten zorgen. Daar waar Wittenhorst vier keer feilloos raak schoot, faalden Jeremias Carlos David en Luuk Castelijns voor NWC. Daardoor kwam het bekersprookje van de Astenaren ten einde op sportpark Ten Horst.