Volledig scherm
Joris Swaanen maakte de 0-2 voor Oirschot Vooruit, dat alsnog met 3-2 verloor van HVCH © Oirschot Vooruit

Ongeslagen reeks Oirschot Vooruit ten einde, Rhode rolt FC Tilburg op

EERSTE KLASSE CDe ongeslagen reeks van Oirschot Vooruit is dit weekend ten einde gekomen. TOP is een maatje te groot voor Brabantia, dat te laat een aansluitingstreffer scoort. 

Rhode - FC Tilburg 4-1.
Rhode heeft de tweede zege van het seizoen binnen. Tegen het laaggeklasseerde FC Tilburg werd met 4-1 gewonnen. Bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg, dat al in de derde minuut een strafschop verzilverde. Daan van Dinten nam de penalty, 1-0. Na het eerste kwart tekende Simon van de Wetering voor 2-0 en het was Geert Oerlemans die in de 35ste minuut voor 3-0 zorgde. Ruim twintig minuten voor het eindsignaal kwam FC Tilburg terug tot 3-1, maar in de 81ste minuut maakte Paul Smeets het verschil weer drie goals en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

Best Vooruit - Alverna 1-3.
Best Vooruit had weinig in te brengen tegen Alverna en stond bij rust al met 0-3 achter. In de tweede helft deden de Bestenaren nog wel iets terug: Stijn Beekx scoorde de 1-3.

HVCH - Oirschot Vooruit 3-2.
De ongeslagen reeks van Oirschot Vooruit is ten einde. En dat terwijl de bezoekers na 26 minuten spelen een comfortabele 0-2 voorsprong hadden. Dorus van de Wal had de score geopend en Joris Swaanen benutte een penalty. HVCH kwam nog voor de pauze langszij en in de 50ste minuut betekende een prachtig afstandsschot de 3-2.

Brabantia - TOP 2-3.
Brabantia kwam in de tiende minuut op voorsprong door een eigen doelpunt en kwam daarna lang niet in de problemen, totdat Brabantia-speler Gerrit Breton de bal na een half uur ook ongelukkig achter de eigen keeper werkte, 1-1. Voetballend was TOP de bovenliggende partij en de 1-2 van Anwar Tuithof in de 41ste minuut kwam niet uit de lucht vallen. In blessuretijd van de eerste helft maakte Aran Pusters er zelfs 1-3 van. Brabantia deed er na de pauze alles aan terug in de wedstrijd te komen, maar TOP was simpelweg een maatje te groot. In de 86ste produceerde de thuisploeg nog wel een aansluitingstreffer. Luuk de Roos maakte de 2-3.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.