Elsendorp trainer Marcel Verberkt zag zijn ploeg voor het eerst punten verspelen.
Volledig scherm
Elsendorp trainer Marcel Verberkt zag zijn ploeg voor het eerst punten verspelen. © FotoMeulenhof

Pak slaag voor Nederwetten, Elsendorp geeft winst uit handen

VIJFDE KLASSE EElsendorp gaf in de slotfase een voorsprong uit handen. Nederwetten kreeg een pak slaag van Keldonk.

Nederwetten – Keldonk 1-8.
Een pijnlijke nederlaag voor Nederwetten. In eigen huis werd er met grote cijfers verloren van Keldonk. Na een minuut kwam Keldonk al op voorsprong uit een vrije trap, maar nog geen minuut stond het weer gelijk door een schot van Tom Raaijmakers. Daarna ging het hard. Trainer Henri Maas zag zijn ploeg knokken, maar Keldonk bleek een maatje te groot. Toen het bij rust al 1-5 stond wist Maas al voldoende. “Als je met zo’n stand gaat rusten weet je eigenlijk dat de wedstrijd al gespeeld is.” Maar de tweede helft moest toch beginnen. Keldonk wist daarin nog drie keer te scoren. Eindstand: 1-8.

Fiducia – MVC 0-5.
Fiducia is er in de streekderby tegen MVC niet in geslaagd om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Na een kwartier spelen zette Thijs van Mierlo de Mortelnaren op voorsprong. De volgende grote kans was voor Fiducia; Pim Willems kreeg de bal via de keeper voor zijn voeten, maar hij schoot net naast. Even later viel het doek dan echt voor Fiducia. Thijs van Mierlo trof twee keer het doel voor rust waarmee hij een zuivere hattrick maakte. Na rust was Fiducia gefrustreerd. Na een overtreding benutte aanvoerder Dirk Figee een penalty en vlak voor tijd zette Kevin Verheijen het laatste doelpunt op het scorebord. MVC wint voor het eerst dit seizoen. 0-5.

Ollandia – Nieuw Woensel 2-2.
Een onderonsje tussen Ollandia en Nieuw Woensel is vandaag geëindig in een gelijkspel. Robert Erven zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar door een afstandsschot van Jens van Mil was de stand weer gelijk. Na rust was het wederom Van Mil die met een afstandsschot tot scoren kwam voor Nieuw Woensel. Ollandia wist gelukkig nog te scoren; Stan de Beer maakte gelijk voor de thuislpoeg. Trainer Bas van Engelen bleef na de wedstrijd zitten met een dubbel gevoel: “We zijn nog koploper, maar we hadden in de eerste helft al de wedstrijd kunnen beslissen.” Eindstand: 2-2

Elsendorp – Irene 4-4.
Een doelpuntenfestijn in Elsendorp. Leandro Ribeiro schoot het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen. In de periode daarna bleven de kansen volgen, en Luuk Sommers maakte zijn eerdere misser goed duur nu wel doel te treffen. Tien minuten voor rust scoorde Irene de aansluitingstreffer, maar Jordi de Vries breidde de score daarna weer uit. Een comfortabele voorsprong zat er bij rust niet in, want Irene wist voor rust nogmaals te scoren. Na rust was het Dick de Bruin die ervoor zorgde dat Elsendorp weer uitliep op Irene; maar toen kwam de slotfase. Irene kwam in korte tijd twee keer tot scoren waardoor met vijf minuten te spelen de stand gelijk was. Jordi van de Cruisen kreeg nog een kans om Elsendorp naar de winst te schieten, maar hij schoot over. “Dit hadden we absoluut niet verwacht”, aldus Marcel Verberkt, de trainer van Elsendorp. 4-4.