Peter Treffers
Volledig scherm
Peter Treffers © Peter Treffers

Peter Treffers na twaalf jaar terug bij Sterksel als hoofdtrainer

TRAINERSCARROUSELEindhovenaar Peter Treffers (53) is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vijfdeklasser RKSV Sterksel. Tussen 2002 en 2008 was de oud-profvoetballer van RKC en FC Eindhoven als speler-trainer ook al zes jaar actief bij die club en eindigde in die periode twee keer vijfde met Sterksel in de vijfde klasse.

Sterksel promoveerde in 2018 onder speler-trainer Erik Schaeken via de nacompetitie voor het eerst in de clubhistorie naar de vierde klasse. Schaeken koos er daarna voor om weer op hoger niveau te gaan voetballen en streek neer bij SV Valkenwaard. De spelersgroep van Sterksel viel uit elkaar, waardoor de ploeg vorig seizoen stijf onderaan eindigde en meteen weer terugzakte naar de vijfde klasse. Coach Jef Vels haakte al vroeg in het seizoen af, waarna hij plots opdook bij  Menos. Ook daar is hij inmiddels weer vertrokken. 

Ook dit seizoen verliep uitermate beroerd voor Sterksel, de ploeg speelde zestien wedstrijden en pakte daarin geen enkel punt. Sterksel maakte 11 goals en er kreeg er 105 tegen. En opnieuw kreeg de club te maken met een trainer die nog voor de winterstop stopte, ditmaal Willem Ooms. Hij gaat volgend seizoen aan de slag bij St. Joost in Limburg.