Volledig scherm
Ralf Kemper juicht na zijn treffer tegen Staphorst, de 1-1. © Orange Pictures / Wout van Zoeren

Ralf Kemper schiet Gemert in Staphorst naar derde divisie

Met twee doelpunten zorgde Ralf Kemper er zaterdag voor dat Gemert volgend seizoen voor het eerst in het clubbestaan in de derde divisie gaat uitkomen. De hoofdklasser won met 1-2 van Staphorst, nadat er woensdag ook al met dezelfde cijfers werd gewonnen door Gemert. Tevens is de ploeg nu ook zeker van deelname aan de KNVB-beker.

In Staphorst kreeg Gemert al snel een fikse opdoffer. Ferdi ter Avest maakte al na vijf minuten de 1-0. Gemert had het lastig in de eerste helft, maar Staphorst kwam niet verder dan een bal op de paal. Zeven minuten voor rust maakte Ralf Kemper gelijk. Willem den Dekker gaf voor en Kemper knikte de bal goed binnen.

In de tweede helft moest Staphorst minimaal een keer scoren om een verlenging af te dwingen. Maar door de aanvalsdrang van de thuisploeg kreeg Gemert ook ruimte om aan te vallen. Een kwartier voor tijd kon invaller Jasper Lalisang het duel beslissen, maar zijn schot was te zacht. In de bloedstollende slotfase die aanbrak kreeg Staphorst kansen, maar de solide Gemertse-defensie brak nimmer.

Uiteindelijk was het weer Kemper die het duel besliste. Een verre uittrap van doelman Bono Barten werd door de verdediging van Staphorst verkeerd ingeschat, waarna Kemper koelbloedig afrondde: 1-2. Over twee duels een meer dan terechte promotie voor Gemert. De ploeg eindigde het seizoen op de tweede plek, maar in de nacompetitie werden alle duels gewonnen.

De 1-1 van Ralf Kemper

De 1-2 van Ralf Kemper