Volledig scherm
© © Orange Pictures / Rene Roelofs

RKVVO velt vonnis over Oirschot Vooruit en speelt finale play-offs

Nacompetitie eerste klasse zuid 1Na twee jaar is er een einde gekomen aan het verblijf van Oirschot Vooruit in de eerste klasse. In de halve finale van de nacompetitie verloor de voor handhaving strijdende ploeg met 2-3 van RKVVO, dat op zondag 16 juni in de eindstrijd op neutraal terrein voor het eerst in de clubhistorie naar de eerste klasse kan promoveren. De tegenstander in die wedstrijd is Wilhelmina’08. 

Oirschot Vooruit - RKVVO 2-3.
RKVVO-doelman Sven van den Oever bracht in de 18e minuut met zijn vuist geweldig redding op een kanonskogel van dichtbij van Oirschot Vooruit-aanvoerder Joris Swaanen, maar de goalie was in de 27ste minuut volslagen kansloos. Alex van Overdijk volleerde de bal van buiten het strafschopgebied op fabelachtige wijze in de kruising, 1-0. Fons Meeuwis en Joris Swaanen kregen daarna kansen op de Oirschotse voorsprong te verdubbelen. RKVVO was nog niet gevaarlijk geweest toen Luuk Soetens in de 39ste minuut de ploeg uit Oerle bij de eerste de beste kans langszij bracht, 1-1.

Kort na rust schoot RKVVO-aanvaller Martijn van Dijk rakelings naast, maar in de 56ste minuut viel alsnog de 1-2. Luuk Soetens sloeg andermaal toe. Van den Oever verrichte even later een knappe save op een afstandsschot van Swaanen. In de 65ste minuut kwam Oirschot Vooruit toch op gelijke hoogte. Dorus van de Wal kopte raak na een hoekschop, 2-2. Maar vijf minuten later nam RKVVO opnieuw de leiding. Doelman Menno Kuulkers pareerde een inzet van Luuk Soetens, maar de rebound was voor Thijs Offermeijer die de bal in het dak van het doel knalde, 2-3. Daar had Oirschot Vooruit geen antwoord meer op, waardoor de ploeg terugzakt naar de tweede klasse. In 2017 behaalde de ploeg van coach Piet Drijvers op dat niveau het kampioenschap.