Volledig scherm
Bas van Doormalen haalt uit namens RKVVO voor de 3-0. Verdediger Tommy van de Wiel van Marvilde kijkt toe. © Willem Binnendijk

RKVVO wint derby tegen Marvilde; FC Eindhoven wint periodetitel

TWEEDE KLASSE FFC Eindhoven heeft na de zege op Beerse Boys de eerste periode binnen. RKVVO boekte zijn eerste overwinning, in de derby tegen Marvilde.

RKVVO - Marvilde 3-0. RKVVO won voor de eerste keer dit seizoen en dat uitgerekend in de derby tegen Marvilde. In de eerste helft van de opvallend matig bezochte burenruzie was er weinig gevaar voor beide doelen. Slechts aan het einde van het eerste bedrijf was Marvilde dicht bij een goal. Eerst stuurde Michael Maessen Max van den Akker weg, die de bal op de lat chipte. Op slag van rust was er appel voor een strafschop na een vermoedelijke handbal van Dylan Lemmens, maar de bal ging niet op de stip. Na de pauze was het RKVVO wat de klok sloeg. Binnen een tijdsbestek van zes minuten scoorde de thuisploeg drie keer, een verdubbeling van de seizoensproductie tot nu toe. Eerst profiteerde Martijn van Dijk van een fout bij Marvilde, drie minuten later kopte Benn Soetens de 2-0 binnen en nog een minuut later verschalkte Bas van Doormalen Marvilde-doelman Sam van Rooij.

FC Eindhoven - Beerse Boys 5-2. FC Eindhoven heeft de eerste periode binnen. De thuisploeg zette een 0-2 achterstand om in winst. Jannes Mulders en Niels van Heerbeek brachten Beerse Boys op voorsprong, op slag van rust scoorde Jordi van Meurs tegen. Na rust kwamen de bezoekers nauwelijks nog van eigen helft en liep FC Eindhoven ver weg. Door goals van Bas de Haas, Ferd Pasaribu, opnieuw Van Meurs en Rowan van Rooij werd het 5-2.

Someren - EFC 2-1. Someren heeft de derde overwinning op rij geboekt. Op sportpark De Potacker werd met 2-1 gewonnen van EFC. De thuisploeg had in de openingsfase het initiatief en kreeg via Freek van Bussel een mogelijkheid maar zijn inzet ging net naast. Op het half uu opende Koen de Louw na een snelle aanval de score: 1-0. EFC kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg via Jeroen Hakkens twee grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar beide keren wist de Somerense doelman Maarten Werts fraai te redden. Na iets meer dan een uur kwam Someren op 2-0: Mike Verdonschot wist de bal tegen het net te koppen. Twee minuten later kwam EFC terug in de wedstrijd toen Jeroen Hakkens een strafschop wist te benutten: 2-1. EFC drong daarna aan maar Someren wist de winst over de streep te trekken.

RPC - Bladella 1-1. Voor rust was het nauwelijks te zien dat Bladella als hekkensluiter op bezoek was bij RPC. Een bal op de lat was het Bladelse hoogtepunt, daarna nam RPC het heft in handen. Na de rust begonnen de gasten wederom offensief, maar RPC kwam op 1-0 toen Max Jansen een inzet van Joris van der Steen van richting veranderde en achter zijn eigen doelman in het net zag rollen. Daarna kreeg RPC via Guy van Merriënboer nog twee hele grote kansen om de score voor RPC te verdubbelen. Toen de 2-0 uitbleef scoorde Bladella in blessuretijd via Niek Janssen alsnog de 1 – 1.

Hilvaria - Gestel 2-1. Gestel heeft een ongelukkige nederlaag geleden, terwijl het zo goed begon. Binnen de minuut was het al 0-1. Patrick Kraker rondde een aanval, waarin Omer Aydin een groot aandeel had, doeltreffend af. In het begin van de wedstrijd was Gestel veel sterker en was het wachten op een tweede goal, maar die kwam niet. Hilvaria kwam onder de druk uit en met behulp van de verdediging van Gestel werd het na een half uur 1-1. In de tweede helft was Gestel wederom de aanvallende ploeg, maar gescoord werd er niet. Dat deed Hilvaria vijf minuten voor tijd via een strafschop wel.

Wilhelmina’08 - Braakhuizen 2-1. Braakhuizen begon niet goed en stond door een fout van doelman Youri van Tilburg al na drie minuten op achterstand. Shentley Mathilda scoorde op aangeven van Anthony de Haan de gelijkmaker. Na een uur kwam Wilhelmina’08 op 2-1 en daarna werd het onvriendelijk. Braakhuizen eindigde met tien man na een rode kaart voor Romano ter Linden.

Rood-Wit V - Mierlo-Hout 0-3. Rood-Wit V leed in eigen huis een gevoelige nederlaag tegen Mierlo-Hout. De bezoekers kwamen al in de vijfde minuut op voorsprong dankzij Thom Meeuwssen. Daarna kregen de Helmonders legio kansen om de marge te vergroten, maar pas in de slotfase lukte dat. Wederom Meeuwssen en Richard Rooijakkers bepaalden de eindstand op 0-3.