Volledig scherm
Archieffoto Rood Wit '62 © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Rood Wit '62 boekt eenvoudige zege, HSE doet Tongelre pijn

VIJFDE KLASSE EDe Helmonders waren op het eigen sportpark De Rijpel heer en meester in het treffen tegen FC de Rakt, in een eenzijdige wedstrijd werd er met 3-0 gewonnen door de ploeg van Pim Kornuyt. 

Rood Wit´62 - De Rakt 3-0.
 Al in de tweede minuut was het raak: Na een knappe actie van Ezzo Sabha kreeg Mohamed Ammeziane de bal aangespeeld, de spits passeerde zijn tegenstander en schoot de bal hard en hoog in het doel: 1-0. Rood Wit ’62 was vele malen sterker en kreeg in de eerste helft nog een handvol opgelegde mogelijkheden maar wist de voorsprong niet uit te breiden. Direct na de thee was het wel raak toen Roel Merkx de bal ongehinderd in de verre hoek schoot: 2-0. Met nog een kwartier op de klok was het Rens Sanders die de 3-0 scoorde, dit deed hij op aangeven van Ezzo Sabha. FC de Rakt kreeg een mogelijkheid in de slotfase, maar met een knappe reflex wist Wessel Knapen zijn doel schoon te houden.

HSE - Tongelre 4-0.
HSE begon aan de wedstrijd met een nieuwe coach op de bank. Ufuk Demir was in de winterstop door het bestuur weggestuurd. Tegen Tongelre zat Fadel Belhaj op de bank. HSE boekte meteen een klinkende 4-0 overwinning. Erdinc Bostanci werd met drie treffers de topschutter van de dag. Het andere doelpunt werd gescoord door Mustafa Yucesan.