Volledig scherm
© Thinkstock

Rood-Wit'67 neemt revanche op De Weebosch, Riethoven profiteert

VIJFDE KLASSE E ZUID 1Rood-Wit'67 was uit op revanche en kreeg dat ook. De ploeg won met 3-1 van De Weebosch. Riethoven zet Pusphaira met 4-1 aan de kant. De Bocht'80 en SVSH houden elkaar in evenwicht 

Rood-Wit’67 – De Weebosch 3–1.
Drie dagen eerder verloor Rood-Wit’67 nog met 5–0 van De Weebosch. Dit keer was het voetballend niet de mindere. Jordi van Leeuwen schoot acht minuten voor rust vanaf vijfentwintig meter een directe vrije trap tegen de lat. De bal kaatste terug. Moa van Duin reageerde attent, 1-0. De Weebosch had na rust de wind mee en voerde daardoor de druk op. De thuisploeg verdedigde goed en gaf in het eerste half uur geen kans weg. In de 62e minuut tekende Moa van Duin voor de 2-0. Wilco Jansen scoorde in blessuretijd na een voorzet van Sjors de Backer, 2–1. De Weebosch speelde alles of niets, maar de thuisploeg kwam in de 97e minuut op 3–1 door Nick Lucassen.

Riethoven – Pusphaira 4-1.
In de beginfase was Riethoven de bepalende ploeg. Guido van Dingenen bracht via een balletje over de keeper het krachtsverschil tot uitdrukking, 1-0. Net voor rust scoorde Pusphaira via Rick Raessens uit het niets de 1-1 gelijkmaker. In de beginfase van de tweede helft werd Pusphaira steeds sterker en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Toch was het Koen Donkers die na een goede aanval Riethoven op een 2 - 1 voorsprong zette. De thuisploeg kreeg diverse goede kansen om de score verder op te voeren maar vond iedere keer een uitstekende doelman Arjan Loenen van Pusphaira op de weg. Toch moest deze nog twee maal zijn meerdere erkennen in Tim Wouters en Joey van Otten die de eindstand op 4 - 1 bepaalde.

DEES - Terlo 3-1.
DEES had vele kansen nodig had om voor rust op voorsprong te komen. Mitchell Smits tekende met een rake kopbal voor de 1-0. Na rust kwam Terlo goed uit de startblokken. Binnen een minuut had Hein Hoeks de bal achter DEES-doelman Tom van Mol liggen, 1-1. Uiteindelijk was het DEES dat in de laatste vijf minuten het verschil wist te maken. Door een goede strakke corner van Floris Franssen was het Ruud Moeskops die bij de tweede paal de 2-1 liet aantekenen. Invaller Floris Franssen bepaalde in de laatste minuut de stand op 3-1.

DOSKO’32-Hulsel 2-2.
De eerste kans was voor de bezoekers.Tom Roest miste oog in oog met doelman Sten Bierens van DOSKO’32. De thuisploeg kwam op voorsprong na een goede actie van Ardjan Fleerakkers die de bal goed afschermde en vervolgens mooi afrondde,1-0. Niet veel later kwam Hulsel langszij. Stef Rooijmans schoot de 1-1 gelijkmaker binnen. Niet veel later tekende wederom Stef Rooijmans voor de 1-2. In de tweede helft ging DOSKO’32 op zoek naar de gelijkmaker, Hulsel vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Jody van Woerkum kopte in de laatste minuten uit een corner van Frans Leijten de Duizelnaren naar 2-2.

Casteren – DVS 1–0.
Casteren heeft voor het eerst sinds bijna een maand weer een overwinning behaald. In een wedstrijd met veel fysieke duels werd thuis gewonnen van DVS. De beste kans was na een kwartier echter voor Casteren–speler Siem van Esch die knap werd vrijgespeeld, maar zijn schuiver was een gemakkelijke prooi voor DVS-keeper Job Linsen. De wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel uit te lopen, totdat Willem van Rijthoven vlak voor het einde onreglementair gestopt werd in het strafschopgebied. Pim Smolders schoot onberispelijk binnen, 1-0.

Knegselse Boys - Netersel 0-1.
Na drie minuten was de eindstand bereikt. Gijs van Hintum gleed een voorzet van Joost van den Bisen binnen, 0-1. Daarna kregen beide ploegen mogelijkheden om de stand te veranderen, maar slaagden daarin niet meer.  

De Bocht ’80 – SVSH 1-1.
De Bocht ’80 was de eerste helft de bovenliggende partij tegen SVSH en ging verdiend met 1-0 de rust in door een treffer van Thanh Nguyen in de 35ste minuut. Na rust domineerde SVSH zonder echt gevaarlijk te worden. De Bocht verdedigde prima maar kreeg de deksel op haar neus in blessuretijd door een treffer van Bram van Mierlo; 1-1.