Volledig scherm
Guy van Merriënboer (r) voor RPC in duel met Dennis van Steenis van Mierlo Hout. © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

RPC’er Guy van Merriënboer houdt het voor gezien

Aanvaller Guy van Merriënboer (26) is gestopt bij de selectie van RPC. De spits is verhuisd naar Amsterdam en houdt het voetballen voorlopig voor gezien door tijdgebrek. ,,Ik blijf wel lid van RPC om in het geval van nood nog inzetbaar te zijn”, geeft de spits aan.  

Van Merriënboer  luisterde op 15 maart 2009 als 16-jarige zijn competitiedebuut in het eerste van RPC op met een benutte strafschop tegen ESV. In de pupillen van RPC werd hij gescout door FC Eindhoven, waar Van Merriënboer twee jaar in de D1 speelde. Vervolgens keerde hij terug bij RPC en haalde daar net als zijn oudere broers Max en Jules de selectie. Vader Frans was in de jaren zeventig verdediger in het eerste elftal van Brabantia.

Guy van Merriënboer beleefde hij in het seizoen 2013-2014 zijn beste jaar. Met veertien doelpunten droeg de spits bij aan het kampioenschap van RPC in de derde klasse. De Stratumse club steeg destijds voor het eerst naar de tweede klasse. Na daarin vijf jaar te hebben meegedraaid, is RPC dit jaar teruggezakt naar de derde klasse.  Door zijn studie aan de Erasmus Universiteit woonde Van Merriënboer vanaf 2011 in Rotterdam, maar hij bleef RPC trouw.