Sam Franse in actie voor Rood-Wit Veldhoven tegen NWC.
Volledig scherm
Sam Franse in actie voor Rood-Wit Veldhoven tegen NWC. © Jules Franse

Sam Franse ruilt Rood-Wit Veldhoven in voor UNA

TRANSFERCentrale verdediger Sam Franse (22) vertrekt bij tweedeklasser Rood-Wit Veldhoven. Hij verkast naar dorpsgenoot UNA en zal daar in het Onder 23 jaar-team gaan spelen. 

Vorig jaar stapte Sam Franse samen met zijn jongere broer Marijn van derdeklasser Unitas’59 over naar Rood-Wit Veldhoven. Waar Marijn onlangs besloot terug te keren op het oude nest, koos Sam voor iets anders. ,,Bij UNA krijg ik de beste begeleiding die er in heel de regio te vinden is", licht hij zijn keuze toe. ,,Het lijkt me een hele interessante competitie de nieuwe O23 en heb bij UNA een positief gesprek gehad. Bovendien had ik geen zin om vanuit Rood-Wit Veldhoven weer een stap terug te doen naar de derde klasse.”

Sam Franse maakte in het seizoen 2016-2017 zijn debuut in het eerste elftal van Unitas'59. Het seizoen erop speelde hij vanaf de winterstop vast in de basis. In de eerste competitiewedstrijd van Rood-Wit Veldhoven afgelopen seizoen thuis tegen Sparta’25 viel Franse na elf minuten geblesseerd uit, waarna hij enige weken uit de roulatie was. Hij kwam uiteindelijk tot negen basisoptredens bij Rood-Wit in de voortijdig afgebroken competitie.