Volledig scherm
PREMIUM
Sjors Paridaans afgelopen week langs het UNA-veld. De lange verdediger moet even toekijken vanwege een hamstringblessure. © Bert Jansen

Sjors Paridaans moet bij UNA de kar gaan trekken

Na een loopbaan in het betaalde voetbal wil Sjors Paridaans zijn actieve periode als speler bij UNA afsluiten. Daar waar de roots van zijn vader en grootouders liggen. Opa en oma woonden op loopafstand van sportpark Zeelst, op de hoek van de Sportlaan en Kapelstraat-Noord. Grootvader Janus was zeventien jaar voorzitter (1965-1982) van de Zeelsterse harmonie L’Union Fraternelle en oma To wist als oproepkracht aan de basisschool Willibrordus als geen ander wat er leefde onder de Zeelsterse jeugd.

Vader Kees groeide op als groot talent bij UNA. De goedlachse krullebol met zijn fluwelen techniek leek voorbestemd voor het betaalde voetbal. Zo ver kwam het echter niet. Dat deed zijn zoon Sjors decennia later veel beter. Acht jaar speelde de 32-jarige centrumverdediger in de betaalde sector. De komende weken hoopt hij zijn debuut te gaan maken bij UNA. Waarom nu pas nabij de geboortegrond van zijn naaste familie? ,,Mijn vader was midden twintiger toen hij de selectie bij UNA verliet”, verklaart Paridaans. ,,Daarna zijn ze met een aantal vrienden naar RKVVO vertrokken. Daarom ben ik als kleine jongen in Oerle begonnen. Ook al omdat mijn ouders toen in de wijk Heikant woonden.”