Volledig scherm
Jasper Jansen van Valkenswaard kijkt naar Robbert van Lankveld van Sparta’25. © Orange Pictures

Sparta’25 trekt in topper aan langste eind

DERDE KLASSE DSparta‘25 keek in de topper tegen Valkenswaard tegen een 2-0 achterstand aan, maar won alsnog en is op verliespunten koploper.

Valkenswaard – Sparta’25 2-3. Sparta’25 herstelde zich van een 2-0 achterstand en won knap van koploper Valkenswaard met 2-3. Het eerste half uur was van beide kanten niet best. Tien minuten voor de thee kwam Valkenswaard op fraaie wijze op voorsprong via Rutger Roza. Vlak daarna verdubbelde Jasper Jansen de score voor de thuisploeg. In de tweede helft herhaalde Sparta’25 hetzelfde trucje. In een tijdsbestek van nog geen vijf minuten scoorde Michiel Koot tweemaal. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. In de slotfase besliste invaller Rick van Heijnsbergen de wedstrijd: 2-3. Door de overwinning van Sparta’25 is het verschil met koploper Valkenswaard nog maar één punt. Ook heeft het team van Patrick Methorst nog een duel te goed. 

Unitas’59 – Hapert 3-0. Hapert was niet opgewassen tegen Unitas’59. Al na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong toen Shane van Bosstraten uit de draai en via de binnenkant van de paal 1-0 maakte. Ook in het tweede bedrijf kwam Unitas’59 snel tot scoren. Nassim Markgraaf kon een voorzet binnenlopen voor de 2-0. Debutant Marijn Franse maakte in het restant de 3-0.

Dommelen – PSV 0-2. PSV boekte een regelmatige overwinning bij Dommelen. Halverwege stond het 0-1 door een doelpunt van Mike Hovestadt. Na de pauze verdubbelde Dean Kalis de score op aangeven van Hovestadt. Dommelen kreeg kansen op de aansluitingstreffer, maar wist die niet te produceren.

DBS – Budel 1-1. De bezoekers namen na twaalf minuten de leiding door een goal van Steef Vasen, maar Budel kon die voorsprong niet vasthouden. In de slotfase slaagde de ploeg van trainer Bram Louwers er nog in om langszij te komen. Tim van der Velden zorgde voor 1-1.

SBC – Wodan 2-0. In een attractieve eerste helft werd er niet gescoord. Vier minuten na rust kwam SBC op voorsprong toen Joost van Heck een penalty scoorde na hands bij Wodan. Tien minuten later schoot Van Heck wederom raak, nu op aangeven van Sam Weijers. Wodan probeerde nog wat terug te doen, maar SBC speelde de wedstrijd solide uit.