Volledig scherm
ALLEEN INTERNET Beschrijving foto: 10-02-2019: Voetbal: Sparta 25 v Budel: Beek en Donk 3e Klasse Zondag seizoen 2018-2019 L-R Rene Brouwers (Sparta 25) viert de 0-1 © Orange Pictures / Rene Nijhuis Afmetingen: 3843 x 2562 (pixels) Bestandsgrootte: 2370.1 KB © OrangePictures © Orange Pictures / Rene Nijhuis

Sparta'25 wint makkelijk en pakt koppositie, Wilhelmina Boys verspeelt 3-0 voorsprong

Derde klasse D Zuid 1Sparta'25 kende een makkelijke middag tegen Budel. Een verdiende 3-0 overwinning heeft ervoor gezorgd dat de ploeg de ranglijst mag aanvoeren. 

Sparta’25 - Budel 3-0. 
Sparta’25 heeft de vervelende nasmaak van de nederlaag van vorige week tegen SBC weggespoeld met een 3-0 zege op Budel. Mooie bonus is dat de ploeg uit Beek en Donk ook de koppositie overneemt. Sparta’25 was de gehele wedstrijd voetballend de bovenliggende partij en gaf in negentig minuten nul kansen weg. Zelf kreeg het kansen om te scoren, maar voor rust lukte het Bob Klaassen tot twee keer niet om de 1-0 binnen te koppen. In de tweede helft gaf de thuisploeg direct gas en via goals van René Brouwers en Elco van Schijndel werd het verschil gemaakt. Rock van Heijnsbergen zorgde voor de 3-0 eindstand.

Unitas’59 – Valkenswaard 0-0.
Unitas’59 en Valkenswaard hielden elkaar zonder te scoren in evenwicht. Valkenswaard toonde zich bij enkele standaardsituaties en de thuisploeg toonde zich gevaarlijk via Nassim Markgraaf en Shane van Bosstraten, maar het vizier stond niet scherp genoeg.

Wilhelmina Boys – Spoordonkse Boys 3-3. 
Halverwege stond Wilhelmina Boys met 3-0 voor tegen Spoordonkse Boys en leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Lars Kuys (penalty), Bas van der Heijden en Bart de Bruijn zorgden voor de riante voorsprong. Na de pauze trokken Stijn Snelders en tweemaal Luuk Rijnen de stand gelijk namens de bezoekers. In de slotfase kreeg Spoordonkse Boys een uitgelezen kans om zelfs nog te winnen, maar Jasper van Agt zag zijn penalty gekeerd worden door Rick Saes.

PSV – DBS 2-1.
PSV won in extremis van DBS. De bezoekers kwamen na een uur op voorsprong door een doelpunt van Pim Messing, maar kregen in de slotfase het deksel op de neus. Door twee doelpunten van Jimmey Granviel trok de thuisploeg alsnog aan het laatste eind. Na de wedstrijd was het nog even onvriendelijk tussen beide teams.

Hapert – Wodan 1-2.
 Wodan won voor de tweede week op rij. Jari Lodewijks zette de bezoekers via de onderkant van de lat op voorsprong en daarna kregen de Eindhovenaren een penalty, maar Jesper Storms keerde de bal. Ook Hapert kreeg een strafschop, maar Jordi Huijbregts schoot hoog over. Romano Schalks tekende voor 0-2, voordat Wodan met tien man verder moest na rood voor Ngozi Okunde. Brian Tijssen bezorgde Hapert nog voor rust de aansluitingstreffer, maar in de tweede helft werd niet meer gescoord. Wel kreeg Hapert nog een strafschop, maar ook die werd gemist, nu door Dave Koolen.