Volledig scherm
NWC-speler Chesron Geuns. © Erwin Goossens/Orange Pictures

Sportief NWC gaat niet in beroep na fout arbiter: ‘Hebben de penalty's zelf slecht genomen’

NWC gaat niet in beroep na de bekeruitschakeling tegen eersteklasser Wittenhorst. De penalty's werden dinsdagavond onreglementair genomen, maar trainer Roel Nabuurs vindt het niet fair om protest aan te tekenen. ,,We mogen niet klagen.”

De scheidsrechter van dienst vergiste zich en liet de penalty's niet volgens het ABBA-systeem nemen, maar beurtelings. Dat is sinds dit seizoen niet meer toegestaan, waardoor NWC een klacht had kunnen indienen bij de KNVB. ,,Maar dat gaan we niet doen”, zegt Nabuurs. ,,We hebben de penalty's zelf slecht genomen door er twee te missen. We zouden het onsportief vinden om dan alsnog in beroep te gaan, al zouden we misschien in het gelijk worden gesteld.”

NWC, dat stevig aan kop gaat in de derde klasse, was op bezoek bij Wittenhorst dicht bij een stunt. Dankzij een doelpunt van Jeremias Carlos David stevende de ploeg lange tijd af op een stunt, maar de Limburgers kwamen twintig minuten voor tijd langszij en namen de strafschoppen uiteindelijk beter. Toch kijkt Nabuurs met een goed gevoel terug op het bekeravontuur. ,,We zijn blij met onze gespeelde wedstrijd. Jammer van de penalty's, maar we mogen niet klagen.”

Op herhaling

FC Lisse en Hoek kunnen meepraten over een onreglementaire penaltyserie. Tijdens hun onderlinge bekerduel van vorig seizoen was het ABBA-principe nog niet van kracht, maar liet scheidsrechter Marc Nagtegaal de spelers de strafschoppen wél volgens dat systeem nemen. Omdat dat in strijd was met de reglementen van de bond, besloot de voorzieningenrechter dat beide clubs op herhaling moesten.