Volledig scherm
Toon van Lierop scoorde voor SPV in de topper tegen Odiliapeel. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

SPV verzuimt de koppositie te pakken, Rood Wit´62 speelt door ongelukkig eigen doelpunt gelijk

VIJFDE KLASSE E (ZUID 2)De topper tussen Odiliapeel en SPV eindigde onbeslist door een late treffer van de thuisploeg. HVV Helmond blijft stijgen en heeft de subtop in zicht. Speler van Rood Wit´62 verschalkt eigen doelman in slotminuten en zorgt daarmee voor gelijkspel 

Odiliapeel – SPV 2-2.
De topper tussen Odiliapeel en SPV eindigde onbeslist: 2-2. In de eerste helft had SPV veel moeite met het spel van de koploper. Het overwicht resulteerde ook in een terechte voorsprong bij de thee voor Odiliapeel. In de tweede helft werd SPV sterker en kreeg het een strafschop welke werd benut door Toon van Lierop: 1-1. SPV werd steeds sterker en dit resulteerde in een voorsprong dankzij een doelpunt van Thijs van Rooij. Daarna kreeg de ploeg van Mario Plugers een handvol mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar faalde daarin. Kort voor tijd kwam Odiliapeel op gelijk oogt nadat SPV een fout maakte in de opbouw.

HVV Helmond – FC De Rakt 2-1.
Tegen nummer drie FC De Rakt heeft HVV Helmond een terechte overwinning geboekt, de Helmonders wonnen met 2-1. HVV Helmond was de hele wedstrijd de betere en kwam via Yessin Yahia op voorsprong. Door een fout van doelman John Nelissen kwamen de bezoekers echter voor de thee op gelijke hoogte. In de tweede helft grossierde HVV Helmond in het missen van kansen maar uiteindelijk was het Mo Elmaach die de terechte 2-1 tegen de touwen schoot.

Boerdonk – Rood Wit ’62 2-2.
Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg in de zevende minuut op voorsprong maar dankzij een treffer van Harm Vincent kwamen de Helmonders in de tiende minuut op gelijke hoogte. Daarna kreeg de ploeg van Pim Kornuyt verschillende goede kansen om op voorsprong te komen maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Op het uur was het wel raak voor Rood Wit ’62 toen Roel Merkx met een geplaatst schot scoorde: 1-2. Boerdonk speelde heel fel maar Rood Wit ’62 kreeg enkele grote kansen om de voorsprong te vergroten maar faalde in de afronding. Twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker uit het niets toen Bryan Eboigbe op erg ongelukkig wijze zijn eigen doelman op ongelukkige wijze passeerde.

Tongelre – Nederwetten 3-3.
De thuisploeg nam door Oliver Ekwumma een 1-0 voorsprong. De bezoekers kwamen voor de pauze sterk terug. Christiaan Baaten maakte er uit een vrije trap 1-1 van. Toon van Rooij tekende voor de 1-2 ruststand. Na de pauze was het weer Oliver Ekwumma die voor de 2-2 stand zorgde. Een solo van de nieuwe aanwinst Bou Bou betekende 3-2. Uiteindelijk werd het 3-3 door Willem van Rooij.

HSE – Keldonk 4-5.
De thuisploeg wacht nog altijd op de eerste overwinning. Tegen Keldonk was de eerste winst dichtbij. Waad Hussein opende de score voor de Eindhovenaren, 1-0. HSE domineerde, maar leed twee keer knullig balverlies waardoor de bezoekers met een 1-2 voorsprong de rust in gingen. Na de pauze liep Keldonk vervolgens gemakkelijk uit naar een 1-4 voorsprong. Toch kwam de thuisploeg weer sterk terug. Door doelpunten van Waad Houssein en Emre Dumlupinar (2) werd het zelfs 4-4. In de slotfase gaf HSE toch weer de winst weg, 4-5.

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.