Volledig scherm
Wes Kraus van Bavos snelt langs Jan Verberne van Mifano. © Perry vd Leuvert

Stiphout Vooruit wint topper en pakt koppositie

VIERDE KLASSE FStiphout Vooruit ligt op op koers om de eerste periode te winnen. Vandaag werd in een topper met 2-1 gewonnen van Milheezer Boys.

Mariahout – SV Brandevoort 2-1.
Mariahout heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van Marti van de Haterd met 2-1 gewonnen van SV Brandevoort. Op basis van de eerste helft was de overwinning terecht. Mariahout kwam op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Mohamed Azzerfani: 1-0. Kort hierop verdubbelde Pim Schepers de voorsprong. Op slag van rust had Jasper Coenraad de ideale mogelijkheid om Brandevoort terug in de wedstrijd te brengen maar hij kon een toegekende strafschop niet verzilveren. Brandevoort was in de tweede helft beter en kwam via Zohir Elmaach op 2-1. Daarna drongen de Helmonders flink aan, hing de gelijkmaker in de lucht maar deze viel niet.

Mifano – Bavos 0-1.
Mifano staat al het hele seizoen te boek als misschien wel de beste voetballende ploeg van de competitie. Het schort alleen nog aan het maken van doelpunten bij de ploeg van Harold van Doorn. Tegen Bavos werd dat maar weer eens duidelijk. De thuisploeg was de eerste 25 minuten heer en meester. Door fel druk te zetten wisten de bezoekers uit Bakel niet waar ze het zoeken moesten, totdat Bakelnaar Pim van Lijssel de bal in het midden van de goal voor zijn voeten kreeg en hem zomaar tegen de touwen schoot: 0-1. Mifano bleef daarna aandringen op het Bakelse doel tot in de laatste seconden van de wedstrijd, maar wonderbaarlijk genoeg wisten ze het net niet te vinden.

Stiphout Vooruit – Milheezer Boys 2-1.
De topper in de vierde klasse F werd met 2-1 gewonnen door de thuisploeg die zich vanaf vandaag ook de trotse koploper mag noemen. In de eerste helft kwam Milheezer Boys tegen de verhouding in op voorsprong dankzij een prachtig afstandsschot van Stijn Broeks: 0-1. Nog voor de thee bezorgden Bram Prinsen en Teun Welten Stiphout Voortuit de voorsprong. In een enerverende tweede helft golfde het spel op en neer, kregen beide teams kansen maar werd er niet meer gescoord.

ASV ’33 – Olympia Boys 1-0.
,,Een typische degradatiekraker’’, zo typeerde Olympia Boys-trainer Dennis Wouterse de wedstrijd tegen mede-laagvlieger ASV’33. Kansen waren spaarzaam. ASV’33 wist er een van te benutten, een paar minuten voor tijd. Thijs van Uden kopte raak na een voorzet vanaf de flank van Thomas Fritsen.

ELI – RKPVV 1-1.
Na een snelle uitbraak over rechts kwam ELI via Willem Slegers in de eerste helft op voorsprong. RKPVV was echter de bovenliggende partij en zette die dominantie na de thee voort. De Helmondse ploeg wist uiteindelijk nog een punt op te halen in Lieshout. Johan der Laak scoorde halverwege de tweede helft na een fraaie aanval de gelijkmaker.

Bruheze – MVC 9-0.
Bruheze heeft niets heel gelaten van MVC. De ploeg van Peter Verstappen won met liefst 9-0. Al vanaf het eerste fluitsignaal nam de thuisploeg het initiatief. Bij rust stond het al 6-0 door treffers van Robin Kemper (2), Kenvis Gomez (2) en Tom van Kraai (2). In de tweede helft scoorde Kemper nog twee keer, de andere treffer van Bruheze werd gescoord door Jelmer Herpen.

RKGSV – SJVV 2-1.
Voor de pauze kwamen de bezoekers op 0-1 Maikel van der Steen. Na rust tekende eerst Tom van den Berk voor de 1-1 gelijkmaker. Vervolgens besliste Rico Hendrikx de wedstrijd voor RKGSV door halverwege de tweede helft een vrije trap binnen te schieten, 2-1.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.