Volledig scherm
22-04-2019: Voetbal: Deurne v Venlosche Boys: Deurne. © © Orange Pictures / Johann van de Kerkhof

SV Deurne blijft op koers voor periodetitel

Eerste klasse DSV Deurne heeft de wedstrijd tegen Velosche Boys met enige moeite gewonnen: 2-1. ZSV gaat bij Wittenhorst onderuit met 1-0. 

SV Deurne – Venlosche Boys 2-1.
SV Deurne blijft op koers voor het winnen van de derde periode. De ploeg van trainer Jurgen Elbers klopte op eigen veld met enige moeite Venlosche Boys: 2-1. In de eerste helft had de thuisploeg veel moeite met de Limburgers, die vaak gevaarlijk waren via de linkerflank. Daar wist Deurne in aanvallend opzicht weinig tegenover te stellen. Na de thee trok de thuisploeg het duel naar zich toe, hoewel Venlosche Boys gevaarlijk was en centrumverdediger Mark Louwers op de doellijn redding moest brengen. Goals van Maarten Vos en Stefan van der Werf bleken uiteindelijk voldoende voor drie punten. Een laat Venloos doelpunt bleef vervolgens zonder consequenties.

Wittenhorst – ZSV 1-0.
In de titelstrijd heeft ZSV voor de tweede keer in drie dagen een nederlaag geleden tegen Wittenhorst. De ploeg van Ömer Kaya speelde in Horst een goede wedstrijd maar verloor met 1-0 van angstgegner Wittenhorst, ZSV wist in competitieverband nooit te winnen van Wittenhorst. Al na twintig minuten keek ZSV tegen een achterstand aan toen de spits van Wittenhorst ongehinderd raak kon koppen. Tot aan de rust bleef de wedstrijd in evenwicht en werd er niet gescoord. In de tweede helft domineerde ZSV en kreeg het legio kansen om op gelijke hoogte te komen maar onder andere Thijs Meulendijks en Maarten Kuunders faalden in de afronding waardoor ZSV een onnodige nederlaag leed.

EHC – De Valk 2-1. 
Koploper EHC kon na afloop opgelucht ademhalen dat het tegen De Valk geen punten verspeelde in de strijd om de titel. De bezoekers kwamen in de negentiende minuut op voorsprong, toen Tim Bombeeck een mooie aanval over de linkerkant afrondde, 0-1. Vlak voor rust stelde EHC orde op zaken en scoorde de thuisploeg twee keer binnen twee minuten. Na de pauze was het team van trainer Ruud van der Rijt de bovenliggende partij, maar miste het de scherpte bij enkele goede kansen.

Schaesberg – Heeze 0-4.
Heeze boekte een ruime overwinning op bezoek bij laagvlieger Schaesberg. Jorg van Galen opende de score in Landgraaf, waarna Gijs Moerenhout de stand verdubbelde. Door goals van Jeroen van Seggelen en Ivo Moerenhout won Heeze uiteindelijk met 0-4.