Volledig scherm
© Merijn Van Merrienboer

Titel en promotie naar hoofdklasse voor Nuenen Vrouwen

VROUWENVOETBALNuenen Vrouwen keert na een seizoen in de eerste klasse terug in de hoofdklasse. De ploeg won met 5-2 van FC Kunde en verzekerde zich daardoor van de titel. 

Nuenen - FC Kunde 5-2. 
Na een heel seizoen bovenaan te hebben gestaan kon vandaag al in de voorlaatste wedstrijd het kampioenschap worden binnengehaald. Daar namen de Nuenense voetbalsters tegen FC Kunde geen genoegen mee. Na al in het begin van de wedstrijd twee keer de lat te hebben getroffen werd het 1-0 met een doelpunt van Luka Lagendijk in de 8e minuut. De druk werd goed op de tegenstander gehouden zodat het drie minuten later al 2-0 stond door toedoen van Bodil van Esch. Even kwam FC Kunde terug in de wedstrijd; 2-1.

De thuisploeg raakte niet van slag en met veel inzet en goed voetbal werd het wederom door Luka Lagendijk in de 29e minuut 3-1. Na de pauze pakte Nuenen het goede spel weer meteen op en schoot Bodil van Esch in de 54e minuut de 4-1 binnen. Annabel van Berkel liet met een rake kopbal de 5-1 uit een hoekschop aantekenen. Uiteindelijk werd het 5-2. Door goed keeperswerk van Jessie Aarts bleef het daarbij en werd Nuenen de terechte kampioen.

Bavel – Nijnsel 4-3.
Voor rust nam Nijnsel een 0-1 voorsprong door een treffer van Ellen van der Hulst. Na de pauze werd het 0-2 door toedoen van Nicole Vervoort. Bavel kwam even terug tot 1-2. Nadat Ellen van der Hulst 1-3 binnenschoot leek de strijd beslist. De thuisploeg kreeg echter vleugels en wist alsnog de winst naar zich toe te trekken, 4-3.

Hoofdklasse:

Venray - Someren/NWC 2-0.
De dames van Someren/NWC werden afgetroefd door een gretiger Venray. De Limburgers scoorden voor rust niet, maar deden dat na de twee nog wel twee keer. Voor Someren/NWC was de nederlaag een aderlating in de strijd om een plek bij de bovenste vijf.