Volledig scherm
© orange Pictures/Perry van de Leuvert

Titelhouder Gemert na bloedstollende penaltyserie uitgeschakeld in bekertoernooi

districtsbekerBekerhouder Gemert is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van de districtsbeker. Op sportpark Molenbroek waren er maar liefst achttien strafschoppen nodig om de wedstrijd tegen Groene Ster, die in 0-0 eindigde, te beslissen. 

De wedstrijd tussen de twee hoofdklassers kende een aardig begin waarin beide teams enkele mogelijkheden kregen. Voor Gemert was Sander Vereijken dichtbij de openingstreffer maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Halverwege de eerste helft namen de bezoekers het initiatief over zonder echt gevaarlijk te worden. 

Na de thee waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers uit Heerlerheide mag Bono Barten hield zijn team met enkele knappe reddingen op de been. Sander Vereijken was met een vrije trap twintig minuten voor tijd wederom dichtbij een Gemertse voorsprong maar zijn vrije trap spatte op de lat uiteen. 

In de strafschoppenserie kwam Gemert in eerste instantie op voorsprong, maar missers van Sander Vereijken aan het begin van de serie en Jasper Lalisang aan het einde werden de ploeg van Reinald Boeren uiteindelijk fataal. Groene Ster won de penaltyreeks met 8-7.