Volledig scherm
Jan Poortvliet. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Trainer Jan Poortvliet blijft Nuenen trouw

TrainerscarrouselJan Poortvliet en Nuenen hebben de optie in het contract van de trainer gelicht, waardoor de oud-international ook volgend seizoen aan het roer staat op sportpark De Oude Landen.

Volgens PZC stond Poortvliet ook in de belangstelling van zijn oude werkgever Goes, dat vanwege het aanstaande vertrek van Rogier Veenstra op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. Poortvliet is bij Nuenen bezig aan zijn tweede termijn, nadat hij vorig jaar zomer na twaalf jaar terugkeerde op het oude nest. De Zeeuw leidde Nuenen in het eerste seizoen na zijn rentree naar de negende plaats in de hoofdklasse. 

De eerste maanden van de huidige jaargang gaat het een stuk beter met de ploeg: Nuenen staat halverwege knap vijfde en moet alleen Halsteren, Groene Ster, Gemert en Baronie voor zich dulden. Nuenen hervat de competitie zondag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen UDI’19. Een week later wacht de kraker op bezoek bij streekgenoot Gemert. 

Verloren WK-finale

Poortvliet speelde in het verleden 19 interlands, waaronder de verloren WK-finale van 1978. In het verleden werkte de Zeeuw bij onder meer Brabantia en De Valk. Daarnaast was Poortvliet hoofdtrainer van FC Eindhoven en Helmond Sport.