Volledig scherm
Jan Poortvliet Nuenen © Fotopersburo van de Meulenhof bv

UDI´19 verpest mooie voetbalmiddag in Nuenen

HOOFDKLASSE BMet de introductie van zonnepanelen en CO2-filters op de reclameborden langs het hoofdveld en Max Verkuijl en Koen Bots in hun 150ste duel in de hoofdmacht leek het een mooie voetbalmiddag te gaan worden.

Het liep voor de thuisploeg uit op een stevige deceptie. Nuenen werd vooral voor rust afgetroefd door een veel gretiger UDI’19, 0-3.

Op de uitslag viel helemaal niets af te dingen. De moeizaam scorende Udense voorhoede (slechts zestien treffers uit dertien duels) was ditmaal wel in vorm.

Al na dertien minuten nam UDI’19 een 0-1 voorsprong. Eindhovenaar in Udense dienst Sidney Gakpo bediende aanvoerder Roald van Hout op maat en die liet Nuenen-doelman Jeroen Keeris kansloos. Gakpo stond ook aan de basis van de tweede Udense treffer. Ditmaal verdween een voorzet van de aanvaller via het hoofd van Sam Wassenberg in het doel van de Nuenenaren, 0-2.

Na de pauze verscheen een opportunistisch Nuenen enkele keren gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Het leidde nauwelijks tot gevaar. Het werd uiteindelijk 0-3 door wederom een treffer van Roald van Hout.