Raoul Oomen (UDI’19) zit Koen Bots van Nuenen dwars.
Volledig scherm
Raoul Oomen (UDI’19) zit Koen Bots van Nuenen dwars. © BD / Peter van Huijkelom

UDI’19 verslaat Nuenen ondanks stortvloed aan gemiste kansen

Zondag hoofdklasse BUDI’19 versloeg zondag op eigen veld Nuenen met 2-0. Het duurde lang voordat de beslissing viel; pas in de 95ste minuut scoorde Ferhat Coskun de tweede treffer.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Nuenen. Spits Michael Fecunda werd een paar keer gevaarlijk, maar echt grote kansen kwamen er niet. Daarna nam UDI het heft in handen. Er volgde een fase waarin de Udenaren Nuenen compleet van de mat speelden. 

Het duurde echter tot de 29ste minuut voordat de eerste treffer viel. Een voorzet van Roald van Hout werd van richting veranderd, waarna Rick Wouters de bal simpel binnen liep: 1-0. Voor de rust kreeg UDI nog een aantal kansen, maar Nuenen-doelman Jeroen Keeris stond keer op keer in de weg.

Controle

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. UDI had de volledige controle en naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten weg bij Nuenen en creëerden de ploeg van trainer Jan Poortvliet eigenlijk geen kansen meer. In de slotfase kreeg UDI-spits Sam Wassenberg nog een paar grote kansen, maar een doelpunt was voor hem niet weggelegd. Het was uiteindelijk invaller Ferhat Coskun die de beslissende 2-0 voor zijn rekening nam.

UDI’19 is nog ongeslagen dit seizoen met twee overwinningen en één gelijkspel. Nuenen haalde nog geen punten.