Volledig scherm
Archiefbeeld SPV © © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

“Uithuilen en opnieuw beginnen” voor SPV; Rood Wit’62 promoveert na penalty's

nacompetitie vierde klasse zuid 2Olympia Boys is gedegradeerd uit de vierde klasse. De ploeg kwam op het terrein van Fiducia te kort tegen De Zwaluw. Er werd met 0-2 verloren van de tegenstander uit Oeffelt. SPV verliest dik van Herpinia (1-4) en blijft in de vijfde klasse.

Olympia Boys - De Zwaluw 0-2. 
De ploeg uit Oeffelt was uiterst effectief in De Rips. Zo benutte Boyd van Sambeek in de dertigste minuut de eerste de beste kans, na een corner van Olympia Boys nota bene. De linksbuiten nam een diepe bal van doelman Stijn Jansen mee en bleef koel met de keeper en laatste man van de ploeg uit Ommel voor zich: 0-1. Diezelfde Jansen kende sowieso een goed optreden. Zo tikte de keeper van De Zwaluw in de 26e minuut een afstandsschot van John Janssen uit de bovenhoek en na rust een klutsbal van Marijn van Bussel over de lat. In het slotkwartier speelde Olympia Boys alles of niets, maar in counter sloeg De Zwaluw weer toe. Wederom via Van Sambeek, opnieuw na een fout van Olympia Boys. Dit keer profiteerde Van Sambeek van een mislukte kap van keeper Joost van de Pol. In de slotfase kreeg Dirceo Kroes van Olympia Boys zijn tweede gele kaart.

Belfeldia – Rood Wit ’62 1-1. Rood Wit ‘62 wint na strafschoppen
Pim Kornuijt besluit zijn veertig jaar lange trainerscarrière met een hoogtepunt: zijn team Rood Wit’62 keert na een jaar absentie terug in de vierde klasse, nadat in de nacompetitie Belfeldia werd verslagen na het nemen van strafschoppen. Na negentig minuten stond een eindstand van 1-1 op het scorebord. Een sterker Rood Wit’62 kwam kort na rust op voorsprong via een mooi schot van Harm Vincent, maar moest diep in blessuretijd de Limburgse gelijkmaker incasseren. Die mokerslag kwamen de Helmonders uiteindelijk te boven. Nadat in de verlenging niet werd gescoord, nam Rood Wit’62 de pingels beter. Alle zes Helmondse strafschoppen werden benut, terwijl de zesde Limburgse penalty een prooi was voor goalie Wessel Knapen.

SPV – Herpinia 1-4.
Het is SPV voor de derde wedstrijd op rij niet gelukt om promotie naar de vierde klasse af te dwingen, in Erp werd met 1-4 verloren van Herpinia. In een levendige openingsfase kreeg Herpinia twee goede mogelijkheden om de score te openen maar faalde het in de afronding. Daarna nam SPV het initiatief over en kwam het via de voet van Max van Deursen terecht op voorsprong. De tweede helft was amper dertig tellen bezig of de gelijkmaker was een feit. Daarna knakte er iets bij de Vlierdense formatie en liep de ploeg van Mario Plugers tegen een 1-4 nederlaag aan. ,,Het was gewoon niet goed genoeg, we hebben terecht verloren vandaag, het is nu uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen”zo vatte Plugers de nederlaag samen.