Volledig scherm
Niek van Boekel (r) van UNA aan de bal in het duel met Quick'20. © Orange Pictures

UNA lachende derde na moeizame winst op Quick’20

DERDE DIVISIEGoed was het nog allemaal niet wat UNA tegen laagvlieger Quick’20 liet zien. De Zeelsternaren wonnen moeizaam van de Overijsselse formatie, 3-1. Koploper TEC verloor met 4-1 bij HSC’21 waardoor de achterstand nu nog één punt bedraagt. De Zeelsternaren speelden een wedstrijd meer. 

Zondag gaat UNA op bezoek bij de ploeg uit Tiel. Jong Volendam gaat momenteel aan de leiding. Het duel van de Volendammers werd zaterdag gestaakt bij een 0-1 achterstand tegen Quick uit Den Haag.

Met Niek van Boekel weer terug op het middenveld heeft het voetbal bij de Zeelsternaren weer een boost gegeven. De routinier hield het ruim driekwart van de wedstrijd vol voordat hij werd vervangen. Gek genoeg bracht zijn stand-in Teun Sebregts even later met een geplaatst afstandsschot de beslissing, 2-1.

UNA stond al vroeg op achterstand. In de zevende minuut mocht Frank Eulderink alleen op UNA-doelman Yannick Derix afgaan en had de hoek voor het uitzoeken, 0-1. De ploeg van coach Jeroen van Bezouwen kwam een kwartier voor rust terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop van de rechterkant kopte UNA-verdediger Sjors Paridaans hard de 1-1 binnen.

Na de pauze had UNA alle moeite om de bezoekers van zich af te houden. Het duurde tot de 73e minuut voordat de thuisploeg de beslissing forceerde. Na een afgeslagen aanval zette Tom Scheepers een risicovolle sliding in. Uit de aanval over drie schijven kreeg Teun Sebregts alle tijd om vanaf achttien meter voor de 2-1 voorsprong aan te leggen. Vier minuten voor tijd bracht Nick Tielemans de beslissing. Zijn zwabberschot zag Quick’20-doelman Chiel ter Braak te laat aankomen, 3-1.

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Scheerlinck; Boulghalgh, N. van Boekel (68. Sebregts), Boogers (80. R. van Boekel); Tielemans, Schijvenaars, Van de Gevel.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.