Volledig scherm
Rob van Boekel.

UNA sleept winst voor de poorten van de hel weg en telt weer mee

DERDE DIVISIEMet een zwaarbevochten 2-0 zege op OSS’20 kende UNA een uitstekend weekend. Het zag concurrenten als koploper Jong Volendam (0-1 tegen HBS) en GOES (4-0 bij Blauw Geel’38) verliezen.

Het leek voor UNA een gemakkelijke middag te gaan worden tegen nieuwkomer OSS’20 waar Helmonder Bertran Kreekels als trainer op de bank zat. Het team van coach Jeroen van Bezouwen was voor rust oppermachtig. De 1-0 voorsprong door Rob van Boekel in de achtste minuut was een logisch gevolg .

Opeens kwam vlak voor rust de klad er bij de Zeelsternaren geheel onverwachts in. Oorzaak: binnen een minuut vielen Tom Scheepers (uit voorzorg naar ziekenhuis met waarschijnlijk hersenschudding) en Rob van Boekel (‘ik voelde iets in mijn knie knappen’) geblesseerd uit. Zes minuten na rust kwam daar Louisben Jagt met een blessure ook nog eens bij.

OSS’20 rook bloed en dook op de prooi af die UNA heette. De thuisploeg kwam zwaar onder druk te liggen. Ondanks enkele kansen voor de bezoekers wist UNA zich redelijk te redden.

Naarmate de tweede helft vorderde kwam de thuisploeg af en toe onder die druk uit. Het leidde tot mogelijkheden voor Teun Sebregts, Brian Boogers en Nick Tielemans. In blessuretijd besliste Brian Boogers met een fraaie lob het duel definitief.

UNA: Derix; Scheepers (43. Van Dijk), Anpong, Paridaans, Scheerlinck; Jagt (50. Demin), R. van Boekel (44. Sebregts), Boulghalgh; Tielemans, Schijvenaars, Boogers.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.