UNA zet zichzelf in Brabantse derby tegen Blauw Geel’38 te kijk en eindigt duel met negen man

derde divisieUNA-oefenmeester Ger Demin had zijn hernieuwde kennismaking bij de Zeelsternaren heel anders voorgesteld. Zijn ploeg miste op de eerste dertig minuten na iedere bezieling en ging in de Brabantse derby bij Blauw Geel’38 kansloos met 3-0 onderuit. 

Doordat Brian Boogers na drie wissels geblesseerd het veld had verlaten en Mart van de Gevel in de slotfase uit pure frustratie tegen een rode kaart aanliep, beëindigde UNA de wedstrijd met negen spelers.

Het eerste half uur leek er voor de ditmaal in het wit gestoken Zeelsterse formatie niets aan de hand. Het had de volledige controle over de wedstrijd. Rob van Boekel en Nick Tielemans waren dichtbij een 0-1 voorsprong, maar faalden op het laatste ogenblik.

De ommekeer kwam in de 35e minuut. Blauw Geel-aanvaller Koen van der Zanden, twee seizoenen geleden overgekomen van Rhode, fopte bij een tegenaanval de te laat uit zijn doel gekomen Jesper Maes, 1-0. Daarna ging het bij UNA opeens een stuk minder. De 1-0 tot aan de rust werd nog gehaald.

In de tweede minuut na de pauze mocht Jeroen Schoonhoven van dichtbij ongehinderd de 2-0 binnenkoppen. UNA kwam daarna geen moment meer in de wedstrijd. Oefenmeester Demin probeerde de wedstrijd ruim een kwartier voor tijd nog te laten kantelen door met Jelle Schijvenaars en Teun Willems twee extra aanvallers in te brengen. Het hielp niets meer. De 16-jarige Ben van den Nieuwenhof tilde voor de thuisploeg de stand naar 3-0.

Volledig scherm
UNA-keeper Jesper Maes had weinig kans bij de bal van Blauw Geel-speler Koen van der Zanden: 1-0 © ED / Peter van Huijkelom