Volledig scherm
PREMIUM
Richard Hermans (rechts) van Unitas'59 met aanvoerder Robbert van Lankveld van koploper Sparta'25, dat het duel met 1-0 won. © Jos Pennings

Unitas’59 aast op sterk slot: ‘We spelen een klasse te laag’

AMATEURVOETBALEen gooi doen naar promotie is dit seizoen de insteek bij Unitas’59. Om dat te bewerkstelligen moet de Eindhovense derdeklasser in de tien resterende duels een goede serie neerzetten.

In de periode 2006-2010 was Unitas’59 al eens vier seizoenen tweedeklasser. Middenvelder Richard Hermans (28) maakte het laatste jaar mee. ,,Ik keerde als 18-jarige terug van Helmond Sport, maar door het vertrek van veel spelers degradeerden we.” Nadat Unitas’59 vier jaar later afzakte naar de vierde klasse, behaalde de ploeg in 2017 glansrijk en ongeslagen het kampioenschap. Hermans: ,,We hoopten direct door te stoten naar de tweede klasse. Maar het niveau in de derde klasse bleek een stuk hoger te liggen, teams verdedigen compacter.”

  1. Overzicht | FC Eindhoven AV pakt titel, Ajax - Tottenham-scenario bij ONDO en HVV tegen alle verwachtingen in kampioen
    Amateurvoetbal

    Overzicht | FC Eindhoven AV pakt titel, Ajax - Tottenham-scenario bij ONDO en HVV tegen alle verwachtin­gen in kampioen

    Vandaag zijn de laatste beslissingen in het amateurvoetbal gevallen. FC Eindhoven won met 0-3 van buurman RPC en pakt daarmee de titel. De ploeg promoveert nu naar de eerste klasse. De vijfde klasse E zuid 2 kende een razend spannende ontknoping. Tegen de verwachting in is niet SPV maar HVV de ploeg die er met het kampioenschap van door gaat. Dramatische slotfase voor ONDO. Ploeg slikt in 98ste minuut gelijkmaker en mist daardoor het kampioenschap.