Volledig scherm
Archiefbeeld Twan van der Looij © Irene Wouters

Vader en zoon Van der Looij staan in basis bij Waalre, dat in blessuretijd EMK klopt

VIERDE KLASSE F ZUID 1Bij Waalre maakten routinier Twan van der Looij (40) en zijn zoon Stan (16) hun opwachting in de basis. De ploeg won door een doelpunt in de blessuretijd met 2-1 van EMK. Koploper Hoogeloon won moeiteloos van Steensel (4-0), terwijl concurrent Vessem verloor van ZSC (0-1).

Waalre - EMK 2-1.
Door vele afwezigen bij Waalre startten vader en zoon Van der Looij in de basis. Vader Twan schoot in de tiende minuut tegen de paal en moest zich na 35 minuten laten wisselen. Zoon Stan bleef goed overeind tegen de gevaarlijkste aanvaller van EMK. Na rust opende Joost Sengers de score nadat de EMK-doelman de bal slecht wegwerkte, 1-0 Rick van den Bogaard was dicht bij de gelijkmaker toen hij met een snoeihard schot de kruising teisterde. In de 70ste minuut kwamen de gasten dan toch op 1-1, maar kregen daarbij de hulp van Tommy Knigge die de bal in eigen doel werkte. In de 93e minuut vond Ivar Brans met een afgemeten voorzet het hoofd van René Hooijmans, die steenhard de 2-1 inkopte.

Hoogeloon - Steensel 4-0.
Koploper Hoogeloon boekte een eenvoudige zege. Sjoerd de Laat opende na zes minuten de score, nadat de defensie van Steensel de bal niet weggewerkt kreeg. In de 31ste minuut gaf Jordy Bruininx de bal voor en een verdediger van Steensel werkte de bal in eigen doel, 2-0. Met een fraaie uithaal bracht Jorg Bolte de stand in de 52ste minuut op 3-0. Tom Michielse verzorgde in de 82ste minuut het slotakkoord: 4-0.

Vessem - ZSC 0-1.
De wedstrijd werd niet op sportpark de Lille in Vessem gespeeld, maar op het terrein van ZSC. Dit omdat de eerste wedstrijd in verband met de verbouwing van de kantine van ZSC in Vessem werd gespeeld. Het eerste gevaar van Westerhoven was gelijk raak. Een voorzet vanaf links ging naar Juul Huijbers, die zichzelf goed vrij draaide en de bal binnenschoot, 0-1. Vessem zette in de tweede helft ZSC onder druk, maar de scherpte ontbrak om de achterstand weg te poetsen.

Woenselse Boys - Nieuw Woensel 3-2.
De eerste kansen waren voor de Woenselse Boys, hier werd echter slordig mee omgegaan. Op de counter kreeg Nieuw Woensel een grote kans, maar de één op één-situatie werd door doelman Juri Koudijs goed gepareerd. Na rust bleef Woenselse Boys de aanval zoeken. De ingevallen Sidney Woensdregt was direct effectief bij zijn eerste kans, 1-0. Niet veel later viel de 2-0 door toedoen van Geert Vermeulen. Joey Visser maakte er 2-1 van door een vrije trap binnen te schieten. Twee minuten later kwamen de bezoekers zelfs langszij door een doelpunt van Jens van Mil. Woenselse Boys ging op zoek naar de 3-2 en die viel uit een corner, de bal werd van dichtbij binnen getikt door Maurice van Loenen.

HMVV - Bergeijk 0-1.
Bergeijk won verdiend. In de 25ste minuut was Jop Lavrijssen dicht bij de 0-1, zijn inzet belandde op de paal. In het begin van de tweede helft viel het enige doelpunt via Lars Luijten, die een fout in de HMVV-defensie afstrafte. Bergeijk kreeg nog voldoende kansen om de score te verhogen. HMVV was niet bij machte om maar enig gevaar te ontwikkelen.

SDO’39 - De Raven 2-1.
De Raven was de betere ploeg, maar net voor rust maakte SDO’39 uit een hoekschop de 1-0. Stijn Hellegers nam de corner en Frank Swanen kopte bij de eerste paal raak. Meteen na de pauze verdubbelde de ploeg uit Lage Mierde de score, Frans Berger schoot de bal snoeihard in het dak van het doel. Huib Borrenbergs maakte de aansluitingstreffer, waarna het eenrichtingsverkeer was richting het doel van SDO’39. De Raven slaagde er echter niet meer in om de achterstand ongedaan te maken. 

Acht - RKDSV 0-0.
Acht kwam sterk uit de startblokken en kreeg al snel twee goede kansen. Ook in de tweede helft waren de eerste twee kansen weer voor Acht. Eerst kopte Paul Holthuizen op de lat uit een corner en vijf minuten later ging Yannick Vunge alleen op keeper Siem van Doormaal af, maar schoot net naast. Dezelfde Van Doormaal werd ‘Man of the Match’ met twee geweldige reddingen. Eerst dook hij een vrije trap van Robin Bloks uit de bovenhoek en even later ranselde hij een volley van Roy Roestenburg uit zijn doel. Tien minuten voor tijd kreeg ook RKDSV een grote kans toen Melvin Timmermans oog in oog kwam met Rico de Veld, maar de laatste kwam als winnaar uit de strijd.