Volledig scherm
Rhode-coach Theo van Lieshout. © Bart van der Aa

Van Lieshout slachtoffer van eigen succes en vertrekt bij Rhode

Na zes jaar komt er komende zomer een einde aan de succesvolle samenwerking tussen trainer Theo van Lieshout en Rhode. De coach loodste de club uit zijn woonplaats Sint-Oedenrode van de derde naar de eerste klasse, maar beschikt niet over het voor dat niveau vereiste diploma UEFA A. Dit seizoen verleent de KNVB hem nog dispensatie, maar daarna niet meer.

,,Jammer dat ik moet stoppen bij Rhode, want de koek is na zes jaar nog niet op”, vertelt Van Lieshout. ,,De club en ik waren graag met elkaar verdergegaan, maar de regels van de KNVB schrijven iets anders voor. Het volgen van de trainerscursus UEFA A is nu geen optie voor mij, dat valt niet te combineren mijn werk. Daarom houdt het voor mij op bij Rhode en sta ik open voor een nieuwe uitdaging.”

Van Lieshout was voorheen selectiespeler bij Rhode en werkte daarna als hoofdtrainer bij Heeswijk, BMC en Boskant, voordat hij in 2013 op het oude nest terugkeerde. In 2016 behaalde hij met Rhode het kampioenschap in de derde klasse en vorig seizoen veroverde Rhode een niveau hoger opnieuw de titel. De ploeg staat nu zesde in de eerste klasse C. Van Lieshout: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons handhaven. Onze ploeg vormt een sterk collectief dat moeilijk te kloppen is.”

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.