Volledig scherm
Martijn van Lieshout op archiefbeeld. © Dave Kornuyt

Van Lieshout verruilt jeugdliefde Helmondia voor RKPVV

De 22-jarige Martijn van Lieshout speelt volgend seizoen op Sportpark de Warande. De jeugdige middenvelder verruilt Helmondia voor RKPVV.

Als vijfjarige pupil trok Van Lieshout voor het eerst een tenue van Helmondia aan. Hij doorliep alle jeugdelftallen en speelde zich op zeventienjarige leeftijd al in het eerste elftal. Van Lieshout verlaat zijn jeugdliefde nu voor een nieuw avontuur bij RKPVV. ,,Bij Helmondia kom ik dit seizoen steeds minder aan spelen toe, daardoor ben ik het plezier in het spelletje een beetje verloren”, aldus Van Lieshout. ,,Bij RKPVV hoop ik komend seizoen dat plezier weer terug te vinden.”

Ook op sportief gebied ziet Van Lieshout kansen. ,,Qua niveau ga ik er niet op achteruit. Helmondia speelt in de derde klasse en RKPVV promoveert naar diezelfde klasse. Ook denk ik dat mijn nieuwe team beschikt over goede spelers, waardoor we volgend seizoen goed mee kunnen op dat niveau.”

RKPVV speelt nu nog in de vierde klasse. Aanstaande zondag hebben ze op het veld van RKGSV genoeg aan een gelijkspel om de titel, en dus promotie naar de derde klasse, veilig te stellen.