Volledig scherm
Willem Mennen (15) heeft Neerkandia zojuist op een 1-0 voorsprong gezet. © Perry vd Leuvert

Vijfde overwinning op rij voor ONDO

ONDO blijft maar scoren in de vierde klasse E. Op bezoek bij FC Oda werd met 1-5 gewonnen. Dit was alweer de vijfde overwinning op rij.

Neerkandia - RKMSV 2-2.
Neerkandia had het beste van het spel maar kwam in de derby tegen RKMSV niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het team van Marty Heijmans begon sterk aan het duel. Al na vier minuten kwam Neerkandia op voorsprong na een fraaie pegel van Willem Mennen. Na vijfentwintig minuten kwam RKMSV uit het niets op gelijke hoogte. Ad Snijders ontsnapte aan de buitenspelval en rondde koel af: 1-1. Vijf minuten later kwamen de Limburgers zelfs op voorsprong vanaf de strafschopstip. In de tweede helft begon Marijn van Heugten van Neerkandia aan een lange solo. De oud-speler van Helmond Sport passeerde drie man en bediende Davey Jakobs die simpel raak schoot. Na de treffer was de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg het ook enkele grote kansen maar het net werd niet gevonden. RKMSV was een paar keer gevaarlijk uit de counter maar de Meijelse doelman van Neerkandia, Fabian Scholten hield zijn doel schoon. 

FC Oda - ONDO 1-5.
De doelpuntenmachine van SV Ondo blijft op volle toeren draaien. In Weert werd het 1-5 voor de Heusdenaren. Al in de tiende minuut kwam ONDO op voorsprong dankzij een treffer van Joost Berkers: 0-1. Kort daarop mocht ONDO haar doelman Luuk van de Boer danken, de sluitpost wist zijn ploeg met een fraaie redding op de been te houden. ONDO begin ijzersterk aan de tweede helft en wist binnen tien minuten drie keer te scoren. Joost Berkers, Thijs Haasen en Bart Loomans zorgden voor een comfortabele 0-4 voorsprong voor de ploeg van Mark Lommen. FC ODA maakte daarna de eretreffer. In de slotfase kreeg ONDO een strafschop maar deze werd gemist door Rudi Nijssen. Kort voor het eindsignaal werd de eindstand bepaald op 1-5 door een rake kopbal van Maik Idzes.

SSE – Sterksel 4-1.
Een eenvoudige zege van subtopper SSE op het nog puntloze Sterksel. Jacky Janssen kopte de thuisploeg na ruim een kwartier op voorsprong en diezelfde Janssen bepaalde de ruststand op 2-0. Na de thee scoorden de gebroeders Merijn en Erwin Altena namens de ploeg uit Someren-Eind Tussen die twee doelpunten in benutte Ruud van der Velden namens Sterksel een vrije trap.

Lierop - DESM 2-1.
Lierop doet het uitstekend in de vierde klasse, de ploeg van Roy Manders won op eigen veld met 2-1 van DESM. De bezoekers kwamen tegen de verhouding in op voorsprong maar vlak voor de thee wist Rob van der Sluijs de gelijkmaker binnen te koppen. In de tweede helft kreeg Lierop veel mogelijkheden maar was het Ralf van de Laar die als enige wist te scoren: 2-1.

RKESV – FC Cranendonck 0-3. FC Cranendonck boekte een kloeke zege op RKESV. Wesley Damen tekende voor 0-1 en na een mooie aanval prikte Luuk Heesakkers de 0-2 binnen. Het slotakkoord was voor Guus Teunissen, die na een mooie rush voor 0-3 zorgde.

DOSL – RKSVO 1-2. DOSL kwam net te kort voor een punt. De bezoekers kwamen na twintig minuten op 0-1 en op het half uur werd de score verdubbeld. Frank Bax zorgde na 66 minuten voor de aansluitingstreffer en daarna voerde DOSL de druk op, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. 

Maarheeze – Altweerterheide 1-1. Maarheeze speelde een uur lang tegen tien man, maar kon niet winnen van Altweerterheide. Rick van der Linden schoot Maarheeze voor rust op voorsprong en na rust verzuimde de thuisploeg verder weg te lopen. Acht minuten voor tijd kwamen de bezoekers langszij. 

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.