Volledig scherm
Vincent Bogaerts namens UNA in duel met Floris Wouters van Dongen. © Foto Gino van Outheusden / Pix4Profs

Vincent Bogaerts wil na kort Belgisch avontuur plezier hervinden bij oude liefde RPC

TRANSFERAanvaller Vincent Bogaerts (21) gaat dit seizoen weer voor RPC spelen. Voorheen voetbalde hij in de jeugd ook bij de Eindhovense club. Na vorig seizoen verruilde de Eindhovenaar UNA voor het Belgische Esperanza Pelt en maakte daar vrijdag nog twee doelpunten voor het beloftenteam in de competitiewedstrijd tegen Beringen. Donderdag traint hij voor het eerst mee bij RPC.   

Esperanza versterkte zich onlangs nog met aanvaller Bruno Andrade (ex-Helmond Sport) van Go Ahead Eagles, nadat eerder al Serhat Koç, Martijn Thomassen en Sven van de Kerkhof (allen ex-FC Eindhoven) waren aangetrokken. ,,Ik ben niet bang de concurrentie aan te gaan, al is Bruno Andrade natuurlijk wel een grote naam voor een club als Esperanza”, vertelt Bogaerts. ,,Ik was er gewoon niet meer gelukkig en had geen zin meer in het voetbal. En de reden dat iedereen begint met voetballen is plezier maken. Dus dan moet je gewoon kiezen om ’t plezier terug te vinden en dat ga ik doen bij RPC. Dit omdat mijn clubliefde voor RPC erg groot is. Mijn vader Martien Bogaerts was zijn hele leven actief bij RPC tot hij helaas zes jaar geleden overleed. En vrienden van mij spelen bij RPC dus ik verwacht een erg leuk jaar tegemoet te gaan.” 

Na zijn carrière in de jeugd van RPC te zijn begonnen werd Bogaerts gescout door Helmond Sport en belandde in de gezamenlijke opleiding van die club en VVV. Hij maakte in het seizoen 2016-2017 op amateurbasis deel uit van de selectie van VVV. In de zomer van 2017 was Bogaerts in de voorbereiding op proef bij FC Eindhoven. Hij sloot vervolgens aan bij UNA.