Volledig scherm
Van Gerven van UNA © Bert Jansen

Wanvertoning UNA voor eigen publiek, ADO’20 geeft lesje in effectiviteit: 1-5

derde divisieHet seizoen is amper twee duels onderweg of UNA heeft de rode lantaarn al te pakken. De Zeelsternaren kregen vooral voor rust een lesje in effectiviteit van ADO’20 dat de eerste wedstrijd – net als UNA – ook met 3-0 verloor. Het werd nu 1-5 voor de Heemskerkers die zich op sportpark Zeelst als een kind met een volle snoeptrommel waande.

Net als vorige week bij Blauw Geel’38 was de start van de geelzwarten veelbelovend. De eerste twintig minuten kreeg UNA kans over kans en was het heer en meester. Vanuit het niets kwamen de bezoekers – net als Blauw Geel’38 vorige week - op een 0-1 voorsprong. Bij de Zeelsterse formatie debuteerde Bart Tinus onder de lat. In eerste instantie kon de van OJC Rosmalen overgekomen goalie een inzet van Rick Neele nog keren. De rebound was weer voor Neele; 0-1. Nog voor de pauze liep ADO’20 door treffers van Sead Mazreku en Mick Christophersen met speels gemak weg naar een veilige 0-3 voorsprong. De beste kans voor UNA kwam op naam van centrale verdediger Joey Verhoeven. Zijn kopbal raakte bij een 0-2 stand de lat.

Meteen na de pauze leek een inzet van UNA-aanvoerder Brian Boogers beterschap te beloven. De bal werd echter van de lijn gehaald. Halverwege de tweede helft ging het aan Zeelsterse zijde andermaal mis. Weer was het Mich Christophersen die voor zijn tweede doelpunt van de middag tekende; 0-4. ADO’20 speler Donny Rijnink maakte de afstraffing voor de thuisploeg compleet en schoot tien minuten voor tijd een strafschop binnen, 0-5.

Lex van Dijk was namens UNA de maker van de 1-5. De eretreffer was meteen het eerste doelpunt van dit seizoen van de komende weken niet te benijden Zeelsterse formatie.

UNA: Tinus; Anpong (37, Van Gerven), Verhoeven, Van Dijk, Jagt; Boogers (74, Van Herwijnen), N. van Boekel (64. Willems), Horsten; Tielemans, Schijvenaars, R. van Boekel.