Volledig scherm
© copyright Frank van Engelen

ZSC en Dommelen scoren er lustig op los; Acht kent offday tegen Bergeijk

VIERDE KLASSE GZSC stond met 4-2 voor tegen koploper Dommelen. Na 90 minuten stond er 4-6 op het scorebord. Bergeijk ging op bezoek bij Acht en had geen kind aan de thuisploeg.

Waalre – Vessem 1-1.
Ondanks een veldoverwicht van Vessem kwamen beide ploegen voor rust niet tot scoren. De grootste kans was voor de bezoekers. In de rebound kon Jaap van Diessen de bal niet tegen het net krijgen. Zeventien minuten na rust kwam de 1-0 op het scorebord. Een terugspeelbal van Roel Wirken werd verkeerd beoordeeld door Vessem-doelman Marijn van Rooy. Vijf keer in totaal verschenen de bezoekers vrij voor het Waalre-doel zonder ook maar een keer te scoren. Halverwege de tweede helft viel dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Hiervoor had Vessem een strafschop nodig die door Jaap van Diessen werd verzilverd;1-1.

Steensel – De Weebosch 2-1.
Met een prachtig afstandsschot opende Ramon van Meurs voor rust de score voor de bezoekers, 0-1. Vlak na de pauze kwam de verdiende gelijkmaker. Het was Jochem Kwinten die de bal in het eigen doel van De Weebosch werkte, 1-1. Het bleef daarna eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. Paal en lat stonden verder succes van Steensel lange tijd in de weg. Het duurde tot twee minuten voor tijd voordat de beslissing viel. Joost van Nunen werd matchwinner bij de ploeg van scheidende coach Trevor Pattenden, 2-1.

Acht – Bergeijk 1-5.
De thuisploeg had niets in te brengen tegen een veel feller Bergeijk. Het waren de bezoekers die in de 17e minuut op voorsprong kwamen via een treffer van Stijn Cuypers, 0-1. Tien minuten later liep Bergeijk uit naar 0-2 door een intikker van Piet Michielse. Na de pauze werd de wedstrijd binnen tien minuten beslist. Eerst was het Stijn Cuypers die uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot. Twee minuten later krulde Colin Bergmans plotseling de 0-4 binnen. Uiteindelijk was het weer Stijn Cuypers die er 0-5 van maakte. Luca van Selm tekende uiteindelijk voor de eretreffer, 1-5.

HMVV – Wodan 2-4.
Halverwege de eerste helft stonden de bezoekers door treffers van Yassine Dahmazi en Dittgher Aarsen op een veilige 0-2 voorsprong. Na de pauze maakte Max Nijst er 0-3 van. Weer was het Yassine Dahmazi die met een prachtig doelpunt voor de 0-4 tekende. Daarna kwam de thuisploeg nog enigszins terug door toedoen van Pieter Michelbrink en Thomas Castelijns, 2-4. De zege van de Eindhovenaren kwam niet meer in gevaar.

SDO’39 – Hulsel 4-2.
De rust ging in met een verdiende 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Niels Heesakkers nam beide treffers voor zijn rekening. Na de pauze tilde Michel Jansen de stand naar 3-0. Vanaf dat moment kwam Hulsel sterk opzetten. Via twee doelpunten van Stein van Rooij werd de aansluiting tot stand gebracht, 3-2. De beslissing viel ver na rust. Tijs Spieringhs nam de 4-2 voor zijn rekening.

ZSC - Dommelen 4-6.
De thuisploeg vergat de koploper te pijnigen. Lars Heesakkers opende de score voor ZSC. Door een eigen doelpunt van de bezoekers werd het zelfs 2-0 alvorens Jonathan van Doorn iets terug deed, 2-1. Stefan Cremers bepaalde met een rake kopbal de ruststand op 3-1. Na de pauze tekende Tom van Hoek op het uur voor de aansluitingstreffer waarna Stef Claes de marge weer op twee bracht, 4-2. Binnen tien minuten tijd gaf ZSC vervolgens de wedstrijd volledig uit handen. Igor Smit en invaller Tom van Loon brachten beide partijen op gelijke hoogte. Dommelen ging daarna gewoon door en via doelpunten van Luuk Verberne en Tom van Loon ging de zege uiteindelijk naar de bezoekers, 4-6.

Riethoven – De Raven 0-1.
In een gelijk opgaande wedstrijd was De Raven uiteindelijk de gelukkigste. Voor rust kwamen de bezoekers bijna op voorsprong door middel van een vrije trap van Huib Borrenbergs op de buitenkant van de paal. Riethoven was gevaarlijk via een aantal afstandsschoten die konden worden gepareerd door De Raven-doelman Melvin Rombouts. In de tweede helft had Riethoven-aanvaller Gijs van Otten de voorsprong op de schoen maar oog-in-oog met Melvin Rombouts schoot hij langs. Uiteindelijk maakte Rob van Schijndel de winnende treffer door een bal over de uitkomende Riethoven-keeper Bart Bazelmans heen te liften, 0-1.