Volledig scherm
Marco Manders van ZSV Zeilberg © ZSV Zeilberg

ZSV diep in blessuretijd langs Heeze, De Valk nog altijd puntloos

De Valk - Venray 2-3.
De Valk blijft de puntloze hekkensluiter na een nipte nederlaag tegen hoogvlieger Venray. Na een half uur leek de wedstrijd al gespeeld. Namens Venray deed Bram Vievermans het net tweemaal bollen, 0-2. De Valkenswaardse ploeg produceerde in de slotfase van de eerste helft de aansluitingstreffer. Nory Saanen tekende voor 1-2, maar tien minuten na rust was het verschil weer twee goals door een treffer van Armend Shala, 1-3. In de tachtigste minuut bracht Sherry Kindo Kamara de spanning voor even terug, door met een rake stiftbal te profiteren van een fout van een Venray-verdediger. Bij het eindsignaal stond De Valk alsnog met lege handen: 2-3.

ZSV – Heeze 1-1.
Hoogvlieger ZSV wist op de valreep een punt uit het vuur te slepen tegen het gepromoveerde Heeze. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. ZSV zette veel druk en Heeze wist af en toe gevaarlijk te counteren. Na de thee was Heeze aanvankelijk sterker. ZSV kreeg echter halverwege de tweede helft een buitenkans om vanaf de stip op voorsprong te komen, toen een speler van Heeze (die met rood werd weggestuurd) de bal met de hand tegenhield. Rik Wiersema mikte echter zijn pingel naast het doel. Tot overmaat van ramp voor de Zeilbergers kwam Heeze vervolgens op voorsprong toen na een verre inworp via een Zeilbergse speler de bal in het doel belandde: 0-1. Een Zeilbergs slotoffensief betaalde zich echter in extremis nog uit. Diep in blessuretijd kopte Marco Manders na een hoekschop de gelijkmaker binnen. 

Geldrop - Bekkerveld 0-0. De puntendeling was terecht. Geldrop was voor rust de betere, Bekkerveld had na de pauze het beste van het spel. Kansen waren er aan beide kanten voldoende, maar de scherpte in de afwerking ontbrak en allebei de keepers waren in vorm. Bij Geldrop hield goalie Len van Gestel zijn doel schoon.

EHC – Deurne 4-3.
Deurne wist zich nog bijna uit geslagen positie terug te knokken, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor koploper EHC. Deurne kwam al snel op een achterstand van 2-0, maar rechtte de rug en kwam voor rust op gelijke hoogte door twee doelpunten van Stefan van der Werf. Een paar minuten na de thee nam EHC weer een voorsprong, die het een paar minuten later uitbreidde tot 4-2. Deurne leek dood en begraven, maar kreeg weer hoop toen de Limburgse goalie na zijn tweede gele kaart moest inrukken. Deurne ging va banque spelen. Dat leverde de aansluitingstreffer door Parfait Luwawa op, maar meer ook niet.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.