Volledig scherm
Niek van Boekel op archiefbeeld. © Thomas Bakker

Zware tegenslag brengt UNA-middenvelder Niek van Boekel terug bij af

De onheilstijding kwam deze week niet helemaal onverwacht. Afgelopen woensdag viel de uiteindelijke beslissing waarvoor UNA-middenvelder Niek van Boekel al maanden vreesde. 

Nadat de neuroloog aanvankelijk een hernia met rust wilde laten genezen, moet de middenvelder na bijna elf maanden alsnog onder het mes. Terug bij af dus voor de sterkhouder die twee seizoenen geleden in de tweede divisie als middenvelder zestien keer doel trof.

300 duels

De 28-jarige Van Boekel, die al meer dan 300 duels voor UNA speelde, baalde verschrikkelijk. ,, Er is vorig jaar besloten om mij niet te opereren. Dan wordt vervolgens het seizoen langs de lijn erg lang, maar je hebt goede hoop om weer aan het begin van deze competitie met de groep mee te kunnen trainen. Maar ik bleef last houden.”

Hij speelde op 22 oktober van het vorig jaar uit bij Jong Vitesse zijn laatste wedstrijd voor de geelzwarten. Van Boekel stond in de periode tussen 1 november 2014 en 1 november 2015 met een afgescheurde kruisband precies een jaar aan de kant. Toen werd meteen geopereerd. ,,Achteraf kun je zeggen ‘was dat nu ook maar gebeurd’. Helaas.” Zoals het zich nu laat aanzien wordt Van Boekel op 18 september geopereerd waarna weer een lang en zwaar traject van revalidatie volgt.