Volledig scherm
PREMIUM
Op het Kerkplein in Son en Breugel wordt vrijdag 13 september het Bevrijdingsconcert gegeven. © FotoMeulenhof

Bevrijdingsconcert Son en Breugel wordt uniek

Bevrijding 75 jaarSON EN BREUGEL - De bevrijding van Son en Breugel in woord, beeld en muziek. Het ‘Remember September’ Bevrijdingsconcert op het Kerkplein wordt vrijdag 13 september een waar huzarenstukje.

,,Mensen kunnen het verhaal van de landing van de parachutisten, en het verhaal van de brug meemaken”, vertelt Hans Teulings, lid van de Remember September-commissie, waarin veel verenigingen uit Son en Breugel zijn vertegenwoordigd. ,,Dat bevrijdingsverhaal wordt verteld, de harmonie en Sincère maken daar muziek bij, en er zijn bewegende beelden. Dat wordt een spektakel van een uur, en daarna komt er feestmuziek.”

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.